De kleur van 2013: Emerald

Pantone-Color-of-the-Year-Emerald

Jaarlijks bepaalt Pantone de trends op het gebied van kleur. Volgens de kleurenspecialist is de nieuwe trend voor 2013: Emerald. Deze smaragdgroene kleur is uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2013!

De kleur van het jaar 2012, de mandarijn-rode kleur Tangerine Tango, maakt nu plaats voor een levendige kleur groen. De kleur 17-5641 Emerald staat symbool voor welzijn, evenwicht en harmonie.

Verfijnd en luxueus
Smaragdgroen wordt vaak geassocieerd met kostbare edelstenen en straalt daarom luxe uit. “De kleur is sinds de oudheid de tint van schoonheid en nieuw leven,” zegt Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Instituut. “Ook is het de kleur van groei, vernieuwing en voorspoed.”

Emerald in het interieur
Volgens Pantone creëer je een echt thuisgevoel met smaragdgroene kleuraccenten in huis. De juweelachtige kleur in je interieur geeft een gevoel van luxe. Verf bijvoorbeeld één muur in de hal of woonkamer in de kleur Emerald en vul de rest aan met mooie woonaccessoires. Breng leven in je keuken door servies, glaswerk en apparaten in deze groene tint.

Producten in de kleur Emerald
Ben je gek op de nieuwe trendkleur? Je vindt op het web diverse producten in de kleur Emerald. Kleureninspiratie.nl heeft de vijf leukste voor je op een rij gezet:
– Pantone mok
– iPhone 5 case
– Kussenhoes
– Moleskine notitieboek
– Maskingtape

Bron: Kleurinspiratie.nl Credits beeld: Pantone

Please like & share: