De nieuwste trend op het gebied van vloertegels

Ik heb het vaak over leuke accessoires, mooie design meubels en andere items om je huis mee op te vrolijken. Daarbij denk je minder snel aan een tegelvloer, die immers ook niet zo vaak vervangen hoeft te worden. Toch is er ook op het gebied van vloertegels een hele leuke nieuwe trend gespot: een combinatie van XS en XL tegels.

Wat houdt deze trend in?
Je ziet al een langere tijd de XL vloertegels veel terug in de badkamer, woonkamer of keuken. Deze vloertegels zijn 60 cm of langer en kunnen zelfs een lengte tot 1.20 m hebben. Ze laten de ruimte groter lijken, mits je ze niet in een te kleine ruimte legt. Deze XL tegels zien er heel luxueus en modern uit, maar creëren alles behalve een persoonlijke, speelse en unieke look.

Naast de XL tegels zie je nu ook de mozaïektegel, de XS vloertegel, steeds vaker terug. Deze authentieke vloertegel is eigenlijk nooit weggeweest, maar een lange tijd was er alleen aandacht voor grote tegels. Deze mozaïektegels zijn niet voor niets altijd op de markt gebleven. Ze maken van een tegelvloer een unieke tegelvloer met een bijzondere look.

Echter is de combinatie de trend die nu veel is gespot. Grote vloertegels worden afgewisseld met hele kleine vloertegels op een aantal plaatsen in de vloer. Hierdoor kun je niet alleen je eigen tegelvloer ontwerpen, maar maak je van jouw tegelvloer ook iets speciaals.

Waar is de trend gespot?
De trend is al in verschillende media gespot en een aantal designers zijn er helemaal fan van. De trend is dan ook vooral iets voor de creatieveling, die van de tegelvloer iets speciaals wil maken en niet alleen omdat het nu een trend is. Omdat beide soorten tegels vrijwel altijd kunnen, is deze tegelvloer over jaren nog steeds mooi.

Hoe kunnen we deze trend toepassen in onze eigen woning?
De badkamer is de ideale ruimte om deze tegelvloer te leggen. Zowel grote tegels als mozaïektegels zag je al eerder terug in de badkamer. Natuurlijk is het toilet ook bij uitstek dé plek om een nieuwe trend door te voeren in je huis. Een kleine ruimte, waardoor een nieuwe tegelvloer eenvoudig gelegd kan worden. Het toilet is ook de plek waar we net even wat meer uitpakken wat betreft gekke accessoires. Een bijzondere tegelvloer past dan ook prima in de toiletruimte.

Bij designers zien je de trend ook terug in de woonkamer. Gewaagd, maar dit geeft wel een zeer speelse look aan de woonkamer, waardoor een tapijt of kleed om de vloer mee op te leuken, overbodig is geworden.

Wat vind jij van deze tegelvloer trend? Laat jij de mozaïektegels weer langzaam en subtiel terugkomen in je badkamer, toilet en misschien zelfs in de woonkamer?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA