DIY Zelfmaakidee: hemelbed

Zelfmaakidee-hemelbed

Ik vind hemelbedden erg leuk, het is romantisch en tegelijkertijd een echte eyecatcher in de slaapkamer. Persoonlijk hou ik wel van een strakke, basic versie.  Het is helemaal leuk om er zelf een te maken naar je eigen smaak. Ik kwam dit mooie hemelbed tegen bij de zelfmaakideeën van Praxis. Deze hemelbedombouw is strak en sober en tegelijkertijd romantisch en stijlvol. Om het helemaal af te maken, drapeer je er een mooie stof overheen.

Er is hier gekozen voor een witte versie, maar je kan natuurlijk ook variëren met een mooie kleur stof en/of een mooie kleur verf. Het ziet er mischien ingewikkeld uit, maar met een paar mdf platen, wat schroeven en een opgeladen accuboormachine kom je een heel eind!

Wat heb je nodig om het hemelbed zelf te maken?

Materialen

  • MDF 244×122 cm, 18 mm
  • MDF 244×40 cm, 18 mm
  • houtlijm
  • verf (wit of kies zelf een mooie kleur verf)
  • schroeven 4,0×30 (32x), 3,5×40 (48x)

Gereedschap

Lees hier het hele stappenplan om dit leuke hemelbed zelf te maken!