(Extra) daglicht in huis!

daglichtspot-Lovegrove

Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid daglicht nodig. Op donkere dagen wanneer er weinig daglicht is, neemt de productie van het slaaphormoon melatonine toe en neemt de productie van het hormoon serotonine juist af. Hierdoor voelen we ons tijdens donkere dagen erg moe. Maar niet alleen voor onszelf is daglicht belangrijk, ook voor je interieur is daglicht belangrijk. Want daglicht in huis, zorgt voor een mooie lichtinval en geeft een kamer extra karakter en ruimte. Alle reden dus om te zorgen dat je genoeg daglicht in huis binnen krijgt.

Heeft jouw huis van nature niet zoveel ramen, waardoor er weinig daglicht in huis komt? Overweeg dan eens om extra daglicht te creëren door middel van dakramen, een lichtkoepel of speciale daglichtsystemen. In de winter krijg je zo je extra portie daglicht binnen. Wanneer in de zomer de zon teveel door het raam brandt en het daardoor erg warm is, zorg dan voor goede raamdecoratie. Kijk eens op de webshop van de firma VELUX®, waar je  mooie raamdecoratie vindt speciaal voor dakramen, lichtkoepels en daglichtsysteem.

Is het niet mogelijk om in je huis een dakraam, lichtkoepel of daglichtsysteem te monteren? Dan is er nog een andere oplossing om voldoende daglicht binnen te krijgen, namelijk de daglichtspot.  Een VELUX daglichtspot bevat onder andere een sterk reflecterende buis die je dak aansluit op je plafond. Deze buis reflecteert het daglicht tot in je inpandige badkamer, gang, trappenhuis of bijvoorbeeld het toilet.

De daglichtspot is er in een hip ontwerp. Speciaal voor de firma VELUX heeft de bekroonde industrieel ontwerper Ross Lovegrove een design lamp ontworpen die de zon gebruikt als een lichtbron, waardoor het een duurzaam alternatief is voor elektrische verlichting. Lovegrove heeft gespeeld met organische vormen om een prachtig en exclusief ontwerp voor de daglichtspot te creëren. De VELUX daglichtspot by Lovegrove heeft ook al een aantal belangrijke design awards gewonnen.

daglichtspot-Lovegrove-2

Dit artikel heb ik geschreven naar aanleiding van een tip van een partner