Creëer een groots gevoel in een kleine badkamer

Picture 164

Veel huizen zijn niet voorzien van een grote badkamer. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Ook in een kleinere ruimte kun je namelijk een groots gevoel creëren. Laat je inspireren door een aantal handige tips!

Transparantie en spiegels
Door gebruik te maken van transparante producten ontstaat er optisch meer ruimte in een badkamerruimte. Denk bijvoorbeeld aan een transparante douchewand. Een massieve, betegelde en gesloten wand houdt normaal gezien veel licht tegen. Door een transparante wand aan te brengen is er meer ruimte voor licht.

Niet alleen een transparante douchewand helpt om optisch meer ruimte te creëren. Hetzelfde geldt namelijk ook voor douchedeuren met helder glas. Hou ramen, waar mogelijk, zo veel mogelijk vrij voor een maximale lichtinval. Daarnaast zorgen spiegels voor optisch meer ruimte.

transparante-douchewand

Combineer douche en bad met elkaar
Wanneer je geen ruimte hebt voor een douchecabine en een bad los van elkaar, is het wellicht handig om deze twee dingen te combineren. Zo kun je toch genieten van een heerlijk warm bad, of gewoon ontspannen tijdens een heerlijke douche. Een douchebad neemt minder ruimte in beslag en is ook nog eens heel handig. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Het is wel aan te raden gebruik te maken van een transparante douchewand of douchegordijn om wateroverlast te voorkomen. Een gordijn kan tevens handig zijn voor meer privacy. Wanneer er ook geen ruimte is voor een bad in de badkamer, kies dan voor alleen een douche.

douchebad-3

Grote tegels en minder voegen
Het is een trend van de afgelopen jaren: grote tegels in badkamers. Maar niet alleen daarom wordt het tegenwoordig veel gebruikt. Door gebruik te maken van grote tegels oogt een ruimte namelijk optisch groter.

Maak gebruik van zo weinig mogelijk voegwerk op muren en vloeren om een ruimer gevoel te creëren. Kleine tegels zorgen vaak voor een drukker geheel, waardoor een ruimte kleiner oogt. Tegels met een grootte van tenminste 30 cm zorgen optisch voor meer ruimte. Rechthoekige tegels versterken het ruimtelijke gevoel.

Gekalibreerde tegels hebben geen aflopende rand en worden zeer dicht tegen elkaar aan geplaatst, waardoor de voeg minder zichtbaar is. Ook dunne voegen geven een ruimtelijk effect. Gekalibreerde tegels kunnen op zowel een vloer als een wand worden gebruikt.

gekalibreerde-tegels

Kies de juiste kleuren
Een badkamer wordt optisch al snel kleiner wanneer er vooral hele donkere kleuren worden gebruikt op bijvoorbeeld muren, vloeren en voor de badkamerinrichting. Door gebruik te maken van lichte kleuren oogt het geheel juist ruimtelijker.

Door elementen op elkaar af te stemmen ontstaat er consistentie. Dat wil niet zeggen dat alles in dezelfde kleur moet zijn, maar het mooiste is om het op elkaar af te stemmen. Juist contrast zorgt voor sfeer, maar gebruik vooral geen drukke of donkere kleuren die te overheersend zijn in het geheel. Daardoor oogt een ruimte namelijk kleiner. Drukke kleuren en patronen maken een ruimte optisch kleiner. Het zijn vooral natuurtinten en lichte kleuren zoals wit en lichtgrijs die zorgen voor een ruimtelijke en rustgevende uitstraling van een badkamer.

In samenwerking met Badkamerxxl.nl