Zonnepanelen in je dak?

Het kan zo zijn dat je graag zonnepanelen wilt aanschaffen om aan een beter milieu mee te werken én je portemonnee iets voller te houden, maar dat je het aanzicht van zonnepanelen op je dak niet mooi vindt. In dit geval is er een mooie oplossing, namelijk zonnepanelen die in je dak geïntegreerd zijn. Je kunt deze zonnepanelen nog wel zien, maar de zonnepanelen sluiten op deze manier mooi aan bij het bestaande dak qua vormgeving.

Voor geïntegreerde zonnepanelen zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Zonnepanelen in de vorm van dakpannen
  2. Verzonken zonnepanelen: zonnepanelen in plaats van dakpannen

Zonnepanelen in dakpannen
Zonnepanelen in dakpannen zijn de laatste tijd flink in opkomst, omdat veel mensen zich storen aan de grote zonnepanelen bovenop het dak. In deze dakpannen zitten kleine zonnepanelen. Deze kunnen in golfdakpannen of platte dakpannen verwerkt worden. Deze zonnepanelen in dakpannen worden ook wel zonnepannen genoemd. Zonnepannen zijn er in verschillende grootten en deze variant kan bij zowel nieuwbouw als bij bestaande bouw geplaatst worden.

Zonnepanelen dakpannen 2

Verzonken zonnepanelen
Verzonken zonnepanelen zijn zonnepanelen die in plaats van dakpannen geplaatst worden en dus dienen als vervanging van de dakpannen. Op deze manier worden de zonnepanelen beter geïntegreerd in het dak dan andere varianten, omdat de zonnepanelen op dezelfde hoogte als de dakpannen komen te liggen.

Zonnepanelen dakpannen 1

Het kan natuurlijk niet alleen maar zonneschijn zijn. De zonnepanelen in dakpannen zijn duurder dan reguliere zonnepanelen. Ook koelen deze zonnepanelen iets minder snel af, waardoor de opbrengst van deze zonnepanelen iets lager zal liggen.

Toch zijn deze zonnepanelen in het dak voor veel mensen een goede oplossing. De zonnepanelen zijn een stuk minder zichtbaar en geven een mooier aanzicht, waardoor zonnepanelen niet alleen duurzaam en rendabel zijn, maar nu ook een accessoire voor je dak.

Dit is een gastartikel van een partner.