Financiering van woningverbetering

glass wool

Geld lenen voor woningverbetering
Heb je plannen om je woning op te knappen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van zonnepanelen of door middel van isolatie? Geld lenen kan dan een manier zijn om woningverbetering te financieren. Waar let je precies op en welke leningen kun je allemaal afsluiten in combinatie met woonverbetering?

De voordelen van woningverbetering
Woningverbetering kan op diverse manieren heel gunstig zijn. Zo kun je er flink mee besparen op je energienota. Je verlaagt er enerzijds je woonlasten mee en tegelijkertijd creëer je meer comfort vanwege een betere isolatie.

Indien je wilt kun je een Quick-scan laten uitvoeren door een erkend bouwbedrijf. Deze kan je aan de hand hiervan adviseren op welke manier jouw woning verbeterd zou kunnen worden. Naast zonnepanelen en het aanbrengen van isolatie, kun je onder andere denken aan dubbele beglazing en het aanpassen van de ventilatie.

Financier de woningverbetering
Wanneer je weet welke verbetering je door gaat voeren in je woning, is het belangrijk om de financiering rond te krijgen. Soms er is bij de gemeente waar je woont subsidie beschikbaar om verbeteringen door te voeren aan je woning. Vraag dit na bij je gemeente.

Je kunt ook een lening afsluiten om woningverbetering te realiseren. Enkele leningen waar je uit kunt kiezen zijn een persoonlijk krediet, het doorlopend krediet, de verhoging van je hypotheek of door gebruik te maken van de zogenaamde Energiebespaarlening.

De verschillen tussen de leningen
Er zijn verschillen aanwezig tussen de diverse financieringen. Zo betaal je voor een doorlopend krediet een variabele rente en bij een persoonlijk krediet of Energiebespaarlening een vaste rente. Het verhogen van de hypotheek brengt vaak de meest voordelige rente met zich mee. Vaak moet je wel rekening houden met een taxatie.

De Energiebespaarlening is natuurlijk de perfecte leenvorm voor het aanbrengen van verbeteringen in je woning.

Fiscaal voordelig
Woningverbetering levert niet alleen besparing op voor je energienota en laat de waarde van je huis stijgen. Vaak is de rente van de financiering fiscaal aftrekbaar. Daardoor creëer je lagere maandlasten, een extra besparing die je misschien wel goed kunt gebruiken.

woningverbetering-1

In samenwerking met findio.nl