De nieuwste trend: huisautomatisering

Electrostyling

Het is alweer oktober: de woonmaand. Er zijn weer veel ontwikkelingen en trends dit jaar. Een van die trends is huisautomatisering. Tegenwoordig kun je alles in huis automatiseren en bedienen vanaf je smartphone of tablet. Steeds meer merken komen met producten op de markt om jouw huis slimmer te maken. Zelfs Apple, Google en Microsoft hebben zich op deze markt gestort. Koelkasten, televisies, audioapparatuur, verlichting, zonwering en gordijnen zijn allemaal te automatiseren. Interieurstyling kennen we natuurlijk allang, maar nu is er dus ook ElectroStyling.

ElectroStyling is het enige smart interieuradviesbureau van Nederland. Waarom? Er zijn specialisten nodig die ons vertellen hoe de techniek werkt en voor ons bijhouden hoe deze trend zich ontwikkelt. Want hoe kun je apparaten in huis automatiseren en zorgen dat ze met elkaar communiceren? En wat is hiervoor nodig? Wat staat ons in de toekomst te wachten?

We kennen het allemaal wel: overal draden op de grond en langs de muur, vijf verschillende afstandsbedieningen en apparaten die niet met elkaar praten. De trend is om alles vanaf de smartphone te bedienen, want die hebben we tegenwoordig altijd bij ons. Hierdoor kun je bijvoorbeeld vanaf je werk de apparaten in huis besturen. Denk aan de verwarming alvast wat hoger zetten, omdat je eerder thuis komt. Maar het is zelfs ook mogelijk dat als je de straat inrijdt de lampen in huis aangaan, zodat je niet in een donker huis thuiskomt. Of vanaf je telefoon de beveiligingscamera bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een ElectroStylist begeleidt je daarom bij het maken van keuzes en verzorgt de installatie. Wanneer alles af is, krijg je een demonstratie van de ElectroStylist.

Met de systemen van nu kun je dus in principe alles automatiseren: van audio en verlichting tot de airco en de zonwering. Deze systemen zijn betaalbaarder dan vroeger waardoor het niet alleen maar voor de ‘happy few’ is weggelegd. Je kunt van alles instellen. Bijvoorbeeld wanneer je laat thuis komt of op vakantie bent. Zo lijkt het van buitenaf of er iemand thuis is. Ga je een filmpje kijken? Dan geef je dat aan met één tik op de app: de gordijnen sluiten en de verlichting past zich aan. Maar ook beveiliging en klimaat zijn te regelen via de smartphone of tablet. Al deze dingen dragen bij aan comfort, veiligheid en energiebesparing en vergroten jouw woonbeleving. Je kunt kiezen om jouw huis – naast alle smart snufjes – ook voor te bereiden op de toekomst, zodat alle toepassingen gemakkelijk uit te breiden zijn.

Recent leverde ElectroStyling in Wijk bij Duurstede nog een smart villa op in samenwerking met interieurstylist Richard Aperloo. In dit huis is het design van Aperloo en de geïntegreerde techniek één geheel.

Kijk voor meer informatie op www.electrostyling.nl