KARWEI inspireert met doe-het-zelf-design

KARWEI-DIY-lamp

Dit jaar is KARWEI voor het eerst aanwezig tijdens Dutch Design Week (DDW) van 18 t/m 26 oktober in Eindhoven. KARWEI presenteert een aantal unieke, eigen designontwerpen die bezoekers zelf kunnen maken. KARWEI brengt design binnen handbereik en inspireert mensen zelf bezig te zijn in hun interieur. “Wie handig is, haalt zo op een leuke manier design in huis.”

Doe-het-zelf-design
Iedereen kent KARWEI als bouwmarkt, maar KARWEI richt zich ook sterk op het interieur. Daarom is KARWEI dit jaar ook aanwezig tijdens DDW. In Eindhoven legt KARWEI vooral de nadruk op doe-het-zelf-design. Matthijs van Ewijk, brandmanager bij KARWEI: “We presenteren eenmalig speciaal voor DDW tien unieke ontwerpen. Het bijzondere is, dat elk ontwerp uit één plaat underlayment wordt gemaakt, zonder dat er maar één stukje hout verloren gaat. Opvallend detail: de ontwerpen zijn zelf te maken. Bezoekers krijgen een gratis patroon en werkbeschrijving mee; niet zomaar bouwpakketjes, maar uitgekiende designs.”

Trend
Het initiatief van KARWEI sluit aan bij de trend om zelf dingen te maken. Matthijs: “KARWEI wil mensen zo motiveren om thuis zelf aan de slag gaan: mooi design moet voor iedereen bereikbaar zijn. Het is een buitenkans om zo op Dutch Design Week een breed publiek kennis te laten maken met laagdrempelig design. We hopen zo de liefde voor originele ontwerpen bij de mensen aan te wakkeren.”

Dedato
De ontwerpen komen van de hand van het Amsterdamse bureau Dedato, ontwerpers en architecten, dat KARWEI al 20 jaar adviseert over communicatie, winkelinrichting en standontwerp. En, nu speciaal voor de Dutch Design Week levert Dedato tien kant en klaar ontwerpen, variërend van tafel, bankje tot boekenkast. De ontwerpen zijn niet in de winkel te koop. Ze worden uitsluitend tijdens DDW getoond.

Ideeën
KARWEI strijkt tijdens Dutch Design Week neer op het Ketelhuisplein, het terrein tegenover het Klokgebouw. Vanuit twee robuuste zeecontainers, worden de tien unieke ontwerpen gepresenteerd. De presentatie is tijdens Dutch Design Week gratis voor iedereen toegankelijk. De ontwerpen zijn ook terug te zien in Idee, het gratis woonmagazine van KARWEI, dat in december verschijnt. Elke maand staan hierin originele doe-het-zelf ideeën en inspirerende interieuroplossingen. Idee wordt met een oplage van 5 miljoen exemplaren huis- aan-huis wordt verspreid.

Waar en wanneer?
Dutch Design Week, Eindhoven
19 t/m 26 oktober
Locatie: Ketelhuisplein
www.ddw.nl

KARWEI-DIY-bank