Bakken met Dille & Kamille

bakken-dille-kamille-1

Voor mij gaat er niets boven de geur van versgebakken cake of broodjes! Cupcakes in mooie papieren vormpjes, koekjes met een dun glazuurlaagje, chocoladecake en taart – er bestaan ontzettend veel heerlijke recepten voor gebak. Bakken is ook helemaal niet moeilijk, met de basis ingrediënten boter, bloem, eieren en suiker kom je immers al een heel eind. Voeg chocolade, noten, fruit of extract toe en je hebt na een uurtje in de oven een heerlijk plakje cake voor bij de koffie.

Wil je je tijdens de feestdagen wagen aan een uitgebreider recept? Met de juiste bakspulletjes lukt het je zo! Kies bijvoorbeeld voor een taartvorm met losse bodem als je zandtaartjes gaat bakken. Door de losse bodem kan je je taart na het bakken makkelijk uit de vorm duwen. Je kiest ook best voor bakvormen met een antiaanbaklaag: het zwarte metaal heeft als eigenschap dat het de ovenwarmte goed verdeelt waardoor je cakes mooi gelijkmatig garen. En je haalt ze na het bakken ook makkelijker uit te vorm. Wel zo handig!

De maand december is ook het ideale moment om speculaasjes te bakken. Steek ze uit met enkele leuke uitsteekvormpjes of met een speciaal houten speculaasplankje. Speculaaskruiden zijn trouwens ook heerlijk in cake en zelfs in speculaasijs! Bakken als de beste? Op www.dille-kamille.com vind je een ruime keuze aan bakvormen, koekjesuitstekers en biologische bakmixen.

bakken-dille-kamille-2

Please like & share: