Tegel? Hout? Houtlook tegel!

Er zijn twee vragen die regelmatig ter sprake komen wanneer het gaat over de houtlook tegel: is het verschil tussen een sfeervolle houten plank en de imitatietegel echt niet zichtbaar en waarom zou je dan voor tegels kiezen?

De looks

Het klopt, in veel gevallen is het verschil haast niet te zien. Tegenwoordig weten ze de houten plank vlekkeloos te imiteren. Echt aan alles is gedacht: de robuuste vorm van de houten plank, de diverse sfeervolle houttinten, het reliëf in de plank en zelfs de knoestjes die een houten plank zo typeren is verwerkt in de tegel! Met de houtlook tegel kan je dus precies dezelfde sfeer creëren die bij houten planken zo geliefd is; de heerlijke warme uitstraling. Tegenwoordig kan de, nu bruine, voeg héél smal geplaatst worden wat de zoektocht naar de verschillen nog lastiger maakt. Kijk zelf maar naar het onderstaande beeld waar de houtlook tegel geplaatst is:

Immagini 236

Tegels zijn zo gemakkelijk

Maar waarom zou je dan kiezen voor de houtlook tegel? Daar zijn diverse voordelen voor op te noemen. Allereerst kan viezigheid niet in de houtlook tegel trekken, de tegel is namelijk water- en vlekbestendig. Mors je een keer iets? Haal er een doekje over heen en niemand die het ziet. Ten tweede hoef je de tegel niet te behandelen met allerlei middeltjes om de tegel mooi te houden. En last but not least: vloerverwarming! Tegels kunnen als geen ander warmte geleiden. Waar houten planken kunnen scheuren en kromtrekken door uitdroging, kan je bij tegels onbezonnen genieten van heerlijk warme voetjes.

Houtlook tegel 2-2

Hout in de … 

Wat nu dan toch echt tot de mogelijkheden behoort *tromgeroffel*: een badkamer bedekt met sfeervol hout (althans zo oogt het). De plek in huis waar het eerst uit den boze was om met houtmateriaal te werken, daar kan je nu heerlijk douchen zonder zorgen over schimmel en kromtrekkend hout.

Houtlook tegel 3-2

Bron foto’s: 1. gresstore.ru  | 2.  www.van-buren.nl   | 3. www.porcelanosa.com

Dit is een gastartikel van een partner.