Verhuizen naar een loft

Verhuisbedrijf-e1412242270310

Je wilt dolgraag verhuizen, maar je hebt alleen de ideale woning nog niet gevonden. Wellicht spreekt de moderne vormgeving van een loft je dan aan. Dit zijn vaak oude industriële panden die worden omgetoverd tot een droomwoning.

Een zee aan ruimte
Lofts worden normaliter geassocieerd met oude magazijnen en fabriekspanden die zijn omgebouwd tot woonruimtes. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat nieuwbouw projecten dezelfde kenmerken overnemen. Een loft bevat minstens een grote en open ruimte die je naar wens kunt inrichten. Kenmerkend zijn de bakstenen muren, hoge plafonds en ramen. De klassieke scheiding tussen woonkamer, keuken en slaapkamer is kleiner, omdat een loft doorlopende ruimtes bevat met zo min mogelijk muren en deuren. Je zou het kunnen zien als een uitvergrote versie van een studiowoning.

Eigentijdse uitstraling
In een traditionele loft kun je genieten van een moderne en eigentijdse sfeer dankzij de industriële bouwstijl. Door de grote open ramen kunnen bewoners gedurende de dag voluit genieten van natuurlijk licht dat binnen valt. Daarnaast draagt de inrichting van je woning natuurlijk ook bij aan een unieke uitstraling.

Inrichting
Door het open karakter van een loft is het een hele kunst om een samenhangend interieur te creëren. Meubelstukken met houten en metalen eigenschappen dragen bij aan het stadse karakter van de woning. Daarnaast zijn de grote muren ideaal voor decoratieve kunst; er is genoeg ruimte voor een complete galerij. Dit is ook de reden dat deze panden geliefd zijn onder kunstenaars. Ten slotte is het niet onbelangrijk om warmte te creëren in huis. Met vloerkleden, accessoires en sfeervolle verlichting vorm je een sfeervolle inrichting. Heb je de perfecte loft gevonden? Maak dan alvast een planning van de inrichting; zo weten de verhuizers precies waar alles moet komen te staan.

Dit is een gastartikel van een partner.