Hangkasten voor een gezellige kamer

Woonprogramma-Harsberg-sfeer-wit-5

Het inrichten van een kamer kan een leuke bezigheid zijn. Met diverse meubelen en accessoires kun je de kamer volledig aanpassen aan jouw smaak. Toch is dit niet altijd even makkelijk. Bepaalde ideeën kunnen eenmaal uitgevoerd toch anders uitpakken en de ruimte kan kaal en ongezellig ogen. Vaak laten mensen tijdens het inrichten de hoogte onbenut, terwijl je een kamer hiermee juist gezellig kan maken!

Kamer gezellig maken

In veel kamers kom je diverse kasten tegen, zowel hoge als lage modellen. Door kasten van verschillende hoogtes te gebruiken, wordt de kamer speelser en minder eentonig. Bij lage kasten blijft het deel van de muur boven de kast leeg. Als je dit kaal en ongezellig vindt, dan zijn hangkasten misschien een goede optie voor jou. Deze kasten worden, zoals de naam al zegt, aan de muur gemonteerd. Als je zo’n kast aan een kaal deel van de muur hangt, dan ‘breekt’ dit de muur. De kamer lijkt hierdoor meteen meer aangekleed en gezelliger. Voor hangkasten in alle soorten en maten kan je goed terecht bij Huisenthuis.nl. Zij hebben alles op het gebied van het inrichten van je woning.

Hangkasten in je interieur

Er zijn meerdere manieren waarop je hangkasten kan gebruiken in je interieur. Zo kan je één kast ophangen als eyecatcher aan een kale muur, maar je kan hangkasten ook boven een lage kast plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor een knussere uitstraling, maar je maakt ook meteen handig gebruik van de ruimte die je hebt. Je kan ervoor kiezen om verschillende hangkasten naast elkaar te plaatsen. Als je van een net en strak interieur houdt, gebruik dan meerdere hangkasten van hetzelfde model. Door deze netjes naast elkaar op dezelfde hoogte te plaatsen, creëer je een moderne sfeer. Je kan ook kasten van verschillende groottes ophangen. Door deze kasten af te wisselen, krijgt je interieur een speels effect.

Ruimte optimaal benutten

Hangkasten zijn perfect als je de ruimte die je hebt optimaal wil benutten. Ze kunnen op plekken geplaatst worden waar een gewone kast niet kan staan, bijvoorbeeld boven een andere kast of boven een bank. Ze nemen niet zoveel ruimte in als een normale kast, maar ze zorgen wel voor extra opbergmogelijkheden. Hierdoor zijn ze ideaal voor kleine kamers. Denk bijvoorbeeld eens aan deze hangkast Harsberg van Huisenthuis.nl.

Peerby

Door de hoogte van je kamer te gebruiken, vang je dus twee vliegen in één klap: je benut je kostbare ruimte optimaal, en tevens komt je huis er knusser en gezelliger uit te zien. Dus neem net even die extra stap, en pak een boor en een elektrische schroevendraaier om de hangkasten aan de muur te hangen. Heb je zelf geen boor? Bij de meeste bouwmarkten kan je eenvoudig een boor huren voor een dagje. Of doe nog goedkoper, en vraag aan je buren op Peerby of je een boor van ze mag lenen. Peerby is een service en een app waarmee je gemakkelijk aan buurtbewoners kunt vragen of je spullen van ze mag lenen die jij thuis niet hebt. Super makkelijk toch?

Hangkast-Harsberg-W

Dit is een gastartikel van een partner.