Vintage vondsten bij Design Icons

Design Icons 1
Op 7 en 8 februari keren zestig internationale vintage handelaren terug naar Amsterdam voor Design Icons 2015. De enorme verzameling van 20e eeuws meubeldesign op één locatie maakt Design Icons tot hét vintage shopping event van het jaar.

In Parijs, Brussel, Gent, Berlijn en Düsseldorf waren al succesvolle beurzen op het gebied van origineel vintage design. Zo ontstond het idee om de vintage professionals te laten samenkomen op Hollandse bodem.

Tijdens het Design Icons weekend zijn de grote iconen te vinden van Eames, Rietveld, Jacobsen en Mies van der Rohe, als ook betaalbare interieurstukken. Meubelontwerpers van de na-oorlogse periode experimenteerden met nieuwe materialen, moderne vormgeving en de functie in het interieur. De designs van toen zijn tot op de dag van vandaag nog een grote inspiratie. Scandinavische sideboards staan naast industrieel design en Italiaanse designverlichting uit de jaren `50 naast fiberglass kuipstoelen. Design Icons vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Deze rauwe, industriële scheepsmotorenfabriek is gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie met uitzicht over het water van het IJ en het stadscentrum.

Leuk uitje: pak vanaf Amsterdam Centraal het gratis pontje naar `Noord`! Dan is het nog 10 minuten lopen naar De Kromhouthal. Lees hier meer informatie over Designs Icons, zoals toegangsprijzen, locatie en tijden!

Design Icons 2

Design Icons 3