Woontrends 2015 en terugblik op 2014

woontrends 2014 2015

Welke trends waren in 2014 het meest populair en wat doen deze woontrends in 2015? Hoofdstyliste Sharon van Woonexpress blikt terug op de trends van 2014 en geeft je een idee wat 2015 brengt op het gebied van wonen.

De trends Zwart – wit & hout, Blauw, Werelds en Koper waren in 2014 veruit het populairst. Deze trends blijven ook in 2015 erg populair, maar er komen ook wel wat veranderingen.

Zwart – wit & hout

Deze trend werd in het najaar van 2014 geïntroduceerd. Ook in 2015 blijft dit één van de trends op woongebied. Omdat de basis neutraal is, kun je oneindig veranderen met accessoires. Deze trend wordt op dit moment ook veel gecombineerd met de trend koper.

Blauw

Heel het jaar 2014 kan je al genieten van deze trend. In 2015 loopt deze trend door, maar neemt wel een andere vorm aan. In 2014 was het de trend om alle verschillende kleuren blauw met elkaar te combineren. In 2015 zal het vooral donkerblauw zijn wat populair is. Qua materiaal zul je veel jeans zien. Dit zal voornamelijk terugkomen in het textiel zoals het karpet, gordijnen en sierkussens.

Werelds

Trend werelds is bij Woonexpress een woonstijl. In 2014 is deze woonstijl speciaal uitgelicht als woontrend. In 2015 vind je Werelds vooral terug als woonstijl. Dit is een stijl die je altijd zal blijven zien, al zal het kleurgebruik hierin wel wat afnemen. De stijl ontwikkelt zich meer richting vintage en ambachtelijke items. Als woontrend zal het dus anders worden vertaald in 2015.

Koper

Deze trend werd vooral onder de aandacht gebracht tijdens de winter van 2014, maar in 2015 zal deze trend helemaal tot zijn recht komen. In 2014 werd voornamelijk koper gebruikt. In 2015 wordt deze trend uitgebreid met andere metallics. De kleur koper oranje is uitgeroepen tot de kleur van het jaar. Deze kleurtinten zullen dus niet alleen terugkomen als shiny metallic accessoires, maar je vindt ze straks ook terug op de wanden en in stoffen!

Hoofdstyliste Sharon heeft je nu alvast een beetje verteld wat je dit jaar kunt verwachten op het gebied van woontrends. Natuurlijk volgt er in 2015 nog veel meer en wil je meer inspiratie op doen kan je altijd op Woonexpress.nl kijken of langsgaan in één van de winkels!