Magisch Marsala: dé kleur voor in huis

Zie jij de dieprode kleur de laatste tijd overal voorbijkomen? Dat kan goed kloppen, want kleurspecialist Pantone riep Marsala uit tot dé trendkleur van 2015.

Mix & match 

Simpel gezegd is de trendkleur gewoon bordeauxrood, maar als je de kleur goed analyseert zie je dat er een roestkleur in schuilgaat. Het neigt daarnaast zelfs een klein beetje naar paars. Dit alles maakt Marsala een diepe en warme roodtint. Houd jij van een warme sfeer in huis? Voeg dan deze roodbruine kleur aan je interieur toe. Ga voor opvallende eyecatchers, zoals een mooie stoel in Marsala, of kies voor woonaccessoires in een subtiele roodtint. Je combineert het mooi met zachte natuurtinten, zoals taupe of beige, maar gaat ook goed samen met donkere kleuren, zoals bruin en zwart.

kleur Marsala

Een vleugje Marsala in de keuken

Schenk lekker een glaasje Marsala in! De trendkleur van 2015 is namelijk vernoemd naar de gelijknamige Italiaanse rode wijn. Laat niet alleen je wijnglas rood kleuren, maar breng ook in de rest van de keuken een vleugje aan. Ga voor één groot pronkstuk en voeg daar bijvoorbeeld bijpassende theedoeken aan toe. Natuurlijk zijn er ook genoeg kleine keukenaccessoires in deze dieprode kleur.

Marsala keuken

Bekijk hier meer inspiratie voor deze trendkleur!