Wellness bij jou thuis

Sauna fonteyn

Ultieme ontspanning kan bij een wellness center, maar het is idealer als dat gewoon thuis kan. Dit is zeker mogelijk, sauna’s kunnen thuis geplaatst worden. Hier heb je natuurlijk wel ruimte voor nodig. Sauna’s zijn tegenwoordig zo gespecialiseerd dat voor elk type huishouding een sauna geschikt is. Zo kun je kiezen uit binnen- en buitensauna’s. Daarnaast zijn er ook sauna’s met een andere werking zoals de infrarood sauna of de Finse sauna.

Voordelen sauna thuis

Een sauna in huis geeft je nog meer rust, omdat je de deur niet uit hoeft. Je hoeft niet eens na te denken wat je aan moet doen. Je kunt letterlijk van het bed naar de sauna. De sauna is ook te plaatsen in de slaapkamer. Mits je een grote slaapkamer hebt. In huis ontspan je meer dan buitenshuis. Met een privé sauna kun je zelf de temperatuurregeling verstellen. Hierdoor stem je alles af op jouw wensen wat in een wellness center niet kan. Tevens kun je er zolang in blijven als je wilt. Je hoeft dus niet te haasten en kan zelf kiezen waar je wilt zitten. Optimale ontspanning dus.

Lichamelijke voordelen

Het fijne aan een sauna in huis is dat je gelijk na het sporten kunt relaxen. Het is ook veel hygiënischer, omdat er geen andere mensen in hebben gezeten. Het geeft je een veilig gevoel. Daarnaast kun je met je partner samen ontspannen. Voor optimale ontspanning kun je een geur olie toevoegen. Kies een rustgevende geur als lavendel of kamille. Dit geeft je een extra kalmerende werking. Als je verkouden bent is het verstandig om voor de geur eucalyptus te gaan. Eucalyptus lost de slijm op. Een sauna is om te ontspannen, maar dus ook goed voor je gezondheid.

Als je lang in de sauna blijft zitten is het aangeraden om een flesje water bij de hand te hebben. Hierbij voorkom je uitdroging. Vooral na het sporten is het belangrijk dat je blijft drinken. Door het zweten verlies je namelijk vocht, het is goed om dan bij te drinken.

Wist je dat je je immuunsysteem verbetert in een sauna? Bij een sauna gaan je poriën namelijk open. Hierdoor ga je zweten en worden afvalstoffen verwijderd. Hoe vaker je in de sauna gaat hoe beter je je immuunsysteem Het belangrijkste is om na de saunasessie onder koude douche te staan. Na de koude douche sluiten je poriën en versterk je als het ware je natuurlijke weerstand.

Wil je ook wellness vanuit huis ervaren? Koop dan een sauna en jij kunt thuis direct ontspannen.

Sauna fonteyn 2

Dit is een gastartikel van een partner.