Stress verminderen met een spa

Spa fonteyn

Ontspannen van alle stress is een behoefte waar veel mensen naar streven. Stress is geen fijne ervaring. Het is daarom van belang dit te verminderen. Stress verminderen is op veel manieren mogelijk. Vaak doet men dit door buiten de deur naar een kuuroord of een zwembad te gaan. Maar het is natuurlijk ideaal als jij dat kuuroord naar huis haalt. Een spa voor jou alleen, wie wilt dat nou niet?

Werking spa

Als je een spa in huis gaat plaatsen, dan is het goed om te weten hoe het werkt. In de spa zit een soort pomp die gebruik maakt van een motortechnologie. De technologie zorgt voor de aandrijvingen van de spa pomp met een hoog watervolume. Het volume zorgt voor de masserende werking. De pomp maakt nauwelijks geluid, maar onder water voel je wel een soort trillingen. Naast watercirculatie reinigt de waterpomp ook het water. Dit om schimmels en andere bacteriën te voorkomen in de jacuzzi.

Spa’s hebben verschillende soorten werkingen wat betreft massage. Ik zet ze hier voor jou op een rijtje:

Shiatsu: geleidelijk toenemende puls om onevenwichtigheden te corrigeren.
Deep: een voortdurende, intensieve druk om weefsel diep binnen te dringen.
Thai: een ritmische, drukkende beweging die helpt gespannen spieren los te maken.
Classic: een strijkende techniek die het lichaam ontspant en kalmeert.
Sport: een pulserende druk die spieren stimuleert en verstevigt.
Swedish: een zachte techniek die helpt de bloedcirculatie te verbeteren.
Relaxation: ontspan en kom geleidelijk tot meditatie.

Ontspannen

De reden dat je een spa in huis haalt is voornamelijk het ontspannen of te wel stress verminderen. In een spa is de mogelijkheid tot ontspanning groot. In een spa hoef je eigenlijk niks te doen behalve zitten. Even aan niks denken is toch ideaal? De watergolven die langs je lichaam gaan zijn ook nog eens goed voor de bloedsomloop. Je spieren worden losser door het warme water en de krachtige stroom in het water geeft je ook een soort massage. Sommige spa’s hebben ook verlichting die extra ontspanning oplevert. Bij sommige spa’s is dit al ingebouwd en bij andere moet je deze zelf aanschaffen.

Buitenspa

Wist je dat je naast een binnenspa ook een buitenspa hebt? Een buitenspa is handig voor mensen die geen plek in huis hebben of gewoon willen ontspannen in de natuur. Buitenspa’s zijn zelfs in de winter te gebruiken.

stress verminderen spa

 

Dit is een gastartikel van een partner.