Lampen die werken via je smartphone of tablet

Slimme apparaten zijn booming. Domotica wordt steeds populairder, Smart Tv’s zijn bijna ondenkbaar en al deze slimme apparaten en gadgets worden ook steeds betaalbaarder. Philips is niet achtergebleven in deze trend en komt met de Philips HUE: lampen die te bedienen zijn met je Android of iOS smartphone of tablet. De lampen worden verbonden via het Wi-Fi systeem en dat zorgt voor veel gemak!

HUE

Lampen die te besturen zijn met de smartphone bestaan al langer maar Philips trekt deze techniek naar een geheel nieuw niveau. Zo kunnen de lampen maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren aannemen. Sowieso dat daar een kleur tussen zit die past bij de activiteiten die je op dat moment aan het doen bent. Of dit nu relaxen, huiswerk maken of feesten is. In de app vind je al verschillende vooraf ingestelde kleurenschema’s maar deze kun je ook zelf samenstellen. Het is ook mogelijk om de lichten te laten synchroniseren met de muziek of aan te sluiten op de Ambilight TV (2011 en ouder).

HUE_2

In de applicatie zijn verschillende IFTTT (IF This Than That) opties te vinden. Zo kun je instellen dat als het buiten regent, de lampen blauw gaan knipperen. Of als je favoriete voetbalteam speelt (en je vriendin heeft de afstandsbediening opgeëist) je toch weet dat ze hebben gescoord door de ‘wave’.

De HUE heeft nog meer interessante mogelijkheden. Door geo-fencing kunnen de lampen aangaan als je thuis komt en uitgaan als je weer weg gaat. Ook als vrienden in de buurt zijn beginnen de lampen te knipperen. Geïnteresseerd? Er zijn ook HUE strips en vele andere armaturen verkrijgbaar.

Wat zit er in de doos?

Als je al HUE producten hebt bestel je de uitbreidingsset, hierin zit één losse lamp. In de starterset vind je:

  • • 3 lampen
  • • Bridge
  • • Ethernetkabel
  • • Adapter

De installatie gaat eenvoudig. Draai je oude lampen uit het armatuur en plaats de Philips HUE lampen. Verbind de bridge met je WiFi door gebruik van de ethernetkabel en de adapter en druk op de grote knop die op de bridge zit. Na het downloaden van de gratis applicatie kun je aan de slag!

Dit is een gastartikel van een partner.