Yumeko x Piet Hein Eek

Yumeko x Piet Hein Eek

Piet Hein Eek heeft in samenwerking met het bedden- en badgoed merk Yumeko een drietal bedden ontworpen die perfect samenvallen met het gedachtegoed van Yumeko: Change the World Sleeping. De bedden, een koperen uitvoering, een zwart stalen variant en een eikenhouten versie, belichamen de eenvoud en het duurzame karakter van de twee merken.

Het Amsterdamse Yumeko biedt sinds 2010 de mooiste duurzame producten voor de bad- en slaapkamer. Het label staat voor comfort zonder concessies: pure en ecologische producten gemaakt van natuurlijke, eco- en fairtrade gecertificeerde materialen. De collectie bestaat uit o.a. zacht bedlinnen, luxe plaids, dekbedden, kussens en badgoed. Hiernaast introduceerde Yumeko begin dit jaar een aantal eco-matrassen van Nederlandse makelij. Om de collectie compleet te maken heeft het merk Piet Hein Eek gevraagd om drie bedden vanuit hetzelfde gedachtengoed te ontwerpen.

‘Piet Hein Eek staat wat ons betreft voor Nederlands no-nonsense design en liefde voor materialen die hij op geheel eigen wijze toepast. Wij werken met de mooiste ecologische materialen voor kwalitatief hoogwaardige producten met tijdloze uitstraling. De samenwerking was snel beklonken, omdat de uitgangspunten van beide partijen op elkaar aansluiten en de persoonlijke klik vanaf dag één.’ — Stephan, co-founder Yumeko

Yumeko x Piet Hein Eek 1

De Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek is bekend geworden met zijn sobere vormgeving en keuze voor veelal gerecyclede materialen. Zijn meubels en stellages zijn over de hele wereld bekend en geroemd om hun ongewoon materiaalgebruik en ingetogen stijl. Voor Yumeko ontwierp de designer een bed van Europees eikenhout en een versie van zwart gemoffeld staal wat tevens verkrijgbaar is in een koperen uitvoering.

Yumeko is onder andere te koop bij de Yumeko Brandstore, bij Droog, Bed Habits en Janus in Amsterdam, Morpheus in het Gooi, Van Binnen in Rotterdam, Piet Hein Eek in Eindhoven en in de online Yumeko Store.

De bedden worden lokaal gemaakt in de werkplaats van Piet Hein Eek, gevestigd op Strijp S in Eindhoven en zijn vanaf begin september te koop via zijn winkel en de Yumeko Brand Store.

Yumeko x Piet Hein Eek 2