Inbraakpreventie omtrent wonen

inbraakpreventie_2

Het aantal inbraken in woningen in Nederland stijgt vrijwel ieder jaar en dus zijn er ook ieder jaar meer mensen waarvan het prettige woongevoel ernstig verstoord wordt. Op het moment dat er bij je is ingebroken dan is het eigenlijk al gedaan met je gevoel van veiligheid in je eigen huis en zal het lange tijd duren voordat dit weer is teruggekeerd. Om deze reden is het doel altijd om een inbraak te voorkomen en ervoor te zorgen dat je woning goed beschermd is tegen inbraken. In dit artikel worden een aantal inbraakpreventie tips geven die ervoor zorgen dat de meeste inbrekers je huis links zullen laten liggen.

Preventietips voor inbraken van de politie

De politie weet natuurlijk als geen ander hoe inbrekers een huis betreden en waarom zij een bepaald huis uitzoeken. Hoewel veel mensen in Nederland soms denken dat de politie niet achter inbrekers aanzit is het tegendeel waar en heeft de politie jaarlijks met honderden inbrekers te maken. De informatie die zij van hun los krijgen worden uiteraard gedeeld om ervoor te zorgen dat mensen hun huis beter tegen inbraak kunnen beveiligen.

Betere sloten

Inbrekers zijn altijd op zoek naar een makkelijk doelwit. Zij willen natuurlijk niet te lang bezig zijn om een woning binnen te komen en zullen daarom altijd zoeken naar een huis waar zij snel binnen kunnen komen. Een manier van inbreken die door de politie wordt gedeeld is de ‘Bulgaarse methode’ waarbij de cilinder uit een slot wordt getrokken. Dit kan echter alleen bij de wat oudere sloten gedaan worden. Als u een goed slot heeft met politiekeurmerk dan is dit niet makkelijk meer uit te voeren.

Ramen en deuren goed afsluiten

Zorg er ook voor dat je ramen en deuren altijd goed op slot draait want de makkelijkste weg naar binnen is natuurlijk als je een raam of deur open laat staan of als een deur makkelijk geopend kan worden door te hengelen door de brievenbus. Soms kan ook een extra slot op een andere hoogte dan het bestaande slot de inbraakpreventie van een woning verhogen. Hierdoor kan een deur namelijk niet makkelijk worden ingetrapt of geforceerd.

Extra inbraakpreventie tips

Extra tips waarmee je inbrekers buiten huis houdt is ervoor zorgen dat de woning van buiten goed verlicht is. Hierdoor kan een inbreker moeilijk ongezien een huis binnenkomen. Berg ook je ladders en containers ’s avonds op in een schuur of afgesloten achtertuin zodat er geen hulpmiddelen buiten staan waardoor er makkelijk door een openstaand raam op de tweede verdieping kan worden geklommen.

Dit is een gastartikel van een partner.

Bron afbeelding: elv’s