Veiligheid in uw eigen woning

inbraak_preventie_3

De veiligheid van je woning heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. De meeste inbrekers zijn zogenaamde gelegenheidsinbrekers die op het moment dat zij je woning bekijken bepalen of deze de moeite waard is om binnen te treden. Dit heeft vaak niet eens met de spullen te maken die zij door het raam bij u binnen zien staan, maar veelal of het voor de inbreker makkelijk is om je huis te betreden. Ziet een inbreker dat het moeilijk is om bij je woning in te breken dan zullen zij vaak verder kijken naar een huis waar het wel makkelijk is om binnen te komen.

Woninginbraak grote impact

Een woninginbraak is een misdaad die een grote impact maakt op de slachtoffers van dit misdrijf. Vaak beseffen wij als huiseigenaren niet hoe waardevol een veilig gevoel in je eigen huis wel niet is. Tot het moment dat dit veilige gevoel van je wordt weggenomen en je tot de realisatie komt dat je je niet meer prettig voelt in je eigen huis. De slachtoffers van een woninginbraak ervaren grote mate van stress na de inbraak doordat zij niet meer tot rust kunnen komen in hun eigen huis. Het duurt vaak weken of zelfs maanden voordat dit gevoel weer enigszins terug kan keren. Gelukkig zijn er een aantal simpele maatregelen die je kunt treffen waardoor u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van deze veelvoorkomende vorm van misdaad.

Uw woning beveiligen

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt treffen om de veiligheid van je woning te vergroten. Sommige van deze maatregelen zijn zeer voor de hand liggend zoals je reservesleutel niet onder de deurmat of bloempot verbergen en geen adres op je sleutelbos vermelden. Andere maatregelen zijn misschien minder bekend, maar vaak net zo makkelijk toe te passen. Deze hebben vooral betrekking op de bekende manieren waarop inbrekers een woning binnenkomen.

Een bekende manier waarop inbrekers een huis binnenkomen is het zogenaamde hengelen waarbij via de brievenbus de deurklink naar beneden wordt gedrukt om de deur te openen. Dit is makkelijk te voorkomen door de deur op slot te draaien. Bij een andere methode wordt een tang gebruikt om de cilinder uit het slot te trekken of af te breken. Dit kan voorkomen worden door enkel goedgekeurde sloten met een politiekeurmerk te gebruiken. Ook kan een deur of raam met wat kracht vaak makkelijk worden ingetrapt. Dit kan je voorkomen door een extra slot op kniehoogte te laten plaatsen.

Dit is een gastartikel van een partner.

Bron foto: myscandinavianhome