De herfsttrends qua tafeldecoratie

grote etageres

Van cakestand tot grote etagere: de herfsttrends qua tafeldecoratie

Wanneer de herfst naderbij komt, schakelen gastheren en -vrouwen graag een versnelling hoger in gezelligheid. Of je dan een grote groep ontvangt of een kleine meeting organiseert: een mooi tafeldecor is altijd een plus. Hieronder geven we je alvast een aantal ideeën voor je centrumstuk.

1. Hogere etagere
De grote etagere is hot. De trend komt in wezen overwaaien uit de traditionele, Britse theehuizen en krijgt vandaag de dag op verschillende manieren een moderne invulling. Soortgelijk vergaat het de cakestand (met stolp), die nu al even furore maakt. Beide items geven je tafel een onnavolgbare, vintage flair. Bovendien weten ze als geen enkel ander decorstuk de spots te richten op het sluitstuk van je feest. Zij zijn de kroon op jouw kroonstuk.

2. ‘Ombre’ displays
Eerder dan een collectie van kleurrijke stroken of borden te presenteren, creëert de ‘ombre’ techniek een gradueel kleurpallet dat zich van licht naar donker beweegt, of omgekeerd. Zo wordt een vervagend of versterkend effect bereikt. De ombre techniek (gradiënt) duikt momenteel op in veel facetten van het interieur-design, ook in de tafeldecoratie. Hier worden dan verschillend getinte borden of versnaperingen uitgestald.

3. Een regenboog van mogelijkheden
Kleur is ook troef bij onze tweede trend: de regenboog. Die kan zowel terugkomen in de decoraties als in de aangeboden hapjes en drankjes, liefst tegen een witte achtergrond. Uiteraard zorgt het regenboog-pallet daarbij meteen voor een erg feestelijke, zelfs uitbundige sfeer.

4. Vazen
Heb je een langere tafel, dan doe je er goed aan je collectie vazen op te blinken. Je plaatst ze op een rij, zolang de tafel strekt. Je vult ze met gedroogde en verse bloemen. Wanneer je je vazen nog gaat kopen, probeer dan een collectie op de kop te tikken, zodat alle vazen een soortgelijke tint hebben.

5. Verluchte dessertborden
Als oogsnoepje bij het afsluiten van de maaltijd wordt vaak gekozen voor een dessertbord verlucht met een bijzonder patroon of liefst nog een persoonlijke illustratie. Zo geef je zonder veel moeite een extra twist aan je feesteinde. Geglazuurd porselein is hier een favoriete look. Ook grijstinten zijn populair.