Nieuw jaargetijde, nieuwe kledingkast

 

Het wordt weer kouder en de herfst komt eraan, een mooie gelegenheid om je kledingkast uit te zoeken. Puilt jouw kledingkast ook uit met allerlei kleding die je nooit draagt? Dit is het moment om je kleding uit te zoeken.

Onderstaand een aantal handige tips om overzicht in je kledingkast te krijgen:

  • Bekijk welke kleding je afgelopen zomer (of voor de twijfelaars onder ons, twee zomers) niet hebt aangehad en doe dat weg (in een kledingbak of breng het naar een tweedehands winkel). Zo zorg je ervoor dat alleen de kleding die je ook echt draagt in de kast hangt, doe dit elke zomer en winter
  • Koop, als je de ruimte hebt, een grote kledingkast (bijvoorbeeld bij OTTO) en maak daarin een verdeling van je zomerkleding en je winterkleding, zo heb je elk jaargetijde goed overzicht. Leg bijvoorbeeld in de winter je winterkleding voor op de planken en je zomerkleding achter op de planken en doe dat in de zomer vice versa
  • Heb je geen ruimte voor een grote kledingkast, berg dan in de winter je zomerkleding op in bijv. grote plastic bakken op zolder, in de zomer doe je dit met je winterkleding
  • Hang je favoriete kledingstukken aan een mooi kledingrek, het ziet er leuk uit en je hebt je kleding snel bij de hand
  • Berg je schoen op in dozen, dat ziet er lekker opgeruimd uit. Handig is om dozen met een venster te gebruiken, zodat je makkelijk kan zien in welke doos welke schoenen zitten