Hoe realiseer je een veilige woning

inbraakpreventie

Om de veiligheid van onze woning te verhogen wenden de meeste mensen zich vaak tot een slotenmaker. Natuurlijk kunnen we zelf ook maatregelen in en om het huis nemen om de veiligheid te verhogen, maar het hang- en sluitwerk moet goed op orde zijn om een veilige woning te garanderen. Wat veel mensen misschien niet weten is dat slotenmakers zich vaak wenden tot de beveiligingsrichtlijnen en productenlijst die wordt opgesteld door het politie keurmerk veilig wonen.

Politie keurmerk veilig wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen, ook wel PKVW genoemd, is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, ook wel CCV genoemd. Deze organisatie geeft allerlei tips en zorgt ervoor dat er uitvoerige testen worden gedaan die betrekking hebben tot de beveiliging van een woning. Slotenmakers en andere beveiliging gerelateerde bedrijven kunnen zich laten opleiden door het PKVW en hiermee een certificering behalen.

De PKVW houdt de beveiligingsrichtlijn en productenlijst bij waarin alle tips, richtlijnen en producten zijn vastgelegd die als inbraakveilig worden beschouwd. Deze richtlijnen en producten worden uitvoerig getest in samenwerking met de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze stichting voert alle testen uit om te garanderen of producten inbraakveilig zijn en kennen deze het SKG keurmerk toe.

SKG keurmerk

Sloten die door de test heenkomen van het SKG en aan alle strenge eisen voldoen die door de stichting worden gesteld krijgen het SKG keurmerk toegekend. Maak je gebruik van hang- en sluitwerk met dit keurmerk voor je woning dan heb je een veilige woning. Dit is een woning waar inbrekers niet makkelijk binnen kunnen komen. Wil jij dus de veiligheid van je woning verhogen dan moet je er zorg voor dragen dat de slotenmaker uitsluitend van sloten gebruik maakt met dit keurmerk. Het is echter niet alleen het materiaal wat gebruikt wordt die de veiligheid van een woning bepaald.

Waar op letten voor de beveiliging van een woning?

Niet alleen het materiaal wat als hang- en sluitwerk voor je woning wordt gebruikt bepaald of je een veilige woning kunt realiseren. Een slotenmaker kan namelijk nog zulke goede sloten gebruiken wanneer deze niet op de juiste manier geïnstalleerd worden dan heb je nog steeds een onveilige woning. Zorg daarom dat je een bekwame en goed getrainde slotenmaker inhuurt die precies weet hoe dit veilige materiaal bevestigd moet worden. Het komt namelijk op de kleine details aan van de bevestiging die bepalen of een woning ook daadwerkelijk als inbraakveilig beschouwd kan worden.

Als je zeker wilt weten of jouw slotenmaker goed getraind is om het hang- en sluitwerk op je huis te installeren vraag hem of haar dan welke certificeringen zij hebben behaald. Als hier de PKVW certificering tussen zit dan weet je dat de slotenmaker goed is opgeleid om de sloten van je huis op de juiste manier te vervangen.

Dit is een gastartikel van een partner.