Heerlijk najaarszonnetje

Het is inmiddels alweer herfst. De bomen hangen vol met rode, gele en oranje bladeren, walnotenbomen laten hun walnoten vallen, kieviten oefenen voor hun tocht naar het zuiden, paddenstoelen komen in diverse kleuren boven de grond uit en wolkenvelden geven spectaculaire tekeningen in de lucht. De natuur bereidt zich voor op de winter en verandert snel.

najaarszonnetje gang

Ook de grote temperatuurverschillen zijn kenmerkend voor de herfst. Zo kan het in de herfst al licht vriezen maar ook mooie nazomerse dagen kunnen ontstaan met hoge temperaturen van 25 graden of meer. Maar de zon komt steeds verder weg te staan en staat daardoor veel lager dan in de zomer. Dit zorgt soms voor een vervelende lichtinval in je woning.

Dit felle licht zorgt ervoor dat je met je ogen gaat knijpen, dit veroorzaakt spanning in de spieren rondom het oog en dit kan leiden tot hoofdpijn. Ook is het moeilijk te zien wat er zich afspeelt op het beeldscherm van je tv of laptop als er veel lichtinval in je woning is, ook dit resulteert in knijpende ogen. Dit probleem los je eenvoudig op met zonwering.

De prijs van zonwering varieert van €150 tot €450. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden. Denk aan shutters, gordijnen, rolluiken en screens. Zonwering is functioneel, maar kan ook voor een leuke uitstraling zorgen in je woning. Zo creëren shutters als het zonnetje schijnt een romantische sfeer in een kamer.

Wil je je huis volledig afsluiten tegen het licht en de warmte? Kijk dan eens of rolluiken iets voor jou zijn. De prijzen van rolluiken variëren, de prijs is voornamelijk afhankelijk van de keuze van het materiaal en de bediening.

najaarszonnetje eetkamer

Dit is een gastartikel van een partner.

Bron afbeeldingen: 1. weblog.paulelpaul.nl | 2. van-brederode.nl