Tip! Check je cv ketel voor de winter

loodgieter_leiden

De winter in Nederland zit er weer aan te komen. Het seizoen dat er geen blaadje meer aan de bomen hangt, de zon zich slechts enkele uren per dag laat zien en die lastige gladde sneeuw op de weg ligt. Voor sommige mensen lijkt de winter een eeuwigheid te duren en kan de winterperiode niet snel genoeg voorbij zijn. Anderen hebben minder moeite met de winter en verheugen zich op het seizoen van gezellig met zijn allen binnen voor de verwarming zitten met een kop warme chocolademelk. Tot welke groep mensen jij ook behoort. We hebben allemaal een goed werkende verwarming nodig in de wintermaanden. Vind daarom nu al een goede loodgieter in Leiden die je kan helpen met het cv ketel onderhoud.

Het belang van cv ketel onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de cv ketel in huis optimaal blijft presteren is cv ketel onderhoud zeer belangrijk. Met goed onderhoud van de cv ketel zorg je ervoor dat de ketel de verwarming in huis en ook het water van de douche en gootsteen snel en energiezuinig blijft verwarmen. Cv ketel onderhoud bestaat uit verschillende onderdelen. Een onderdeel dat zeer belangrijk is voor het rendement waarmee de ketel het water in huis verwarmt is het bijvullen van de cv ketel en ervoor zorgen dat de druk op de juiste afstelling blijft staan. Verder wordt de ketel ook regelmatig op veiligheid gecontroleerd zodat er zich geen gevaarlijke situaties voordoen in huis.

Voordelen van een onderhoudscontract

Omdat een cv ketel regelmatig onderhoud nodig heeft is het vaak aan te raden om een onderhoudscontract bij een loodgieter af te sluiten voor dit onderhoud. Je hoeft dan niet meer zelf in de gaten te houden wanneer het weer tijd is voor een controle. Hiervan wordt je dan simpelweg geïnformeerd door de loodgieter. Ook voor de onderhoudswerkzaamheden, zoals het bijvullen van de ketel en het ontluchten van de verwarming, hoef je enkel een telefoontje te plegen en de loodgieter staat paraat. Normaal moet je voor al deze werkzaamheden apart afrekenen, maar met een onderhoudscontract betaal je slechts een klein maandelijks bedrag en worden alle kosten hiermee gedekt. Ook als er eventueel onderdelen van de cv ketel kapot gaan worden deze vervangen zonder extra kosten.

Cv ketel laten klaarmaken voor de winter

Als je een onderhoudscontract wilt afsluiten om niet voor onaangename verrassingen te komen staan deze winter. Neem dan contact op met een loodgieter in Leiden. Ook als je geen interesse heeft in een onderhoudscontract is het nog altijd een goed idee om je cv ketel te laten onderhouden. Hiermee zorg je dat je goed voorbereid bent op de winter en je van een lekker warm huis kunt genieten.

Dit is een gastartikel van een partner.