Een loodgieter helpt je prettiger wonen

loodgieter

De taken van een loodgieter worden nog te vaak ondergewaardeerd. Tot het moment komt dat we een loodgieter nodig hebben wordt een loodgieter zelden geapprecieerd. Dit is niet zo vreemd want de meeste werkzaamheden van een loodgieter in Roosendaal hebben betrekking tot dingen die normaal gesproken min of meer onzichtbaar voor ons zijn. Bijvoorbeeld voorzieningen als water en gas waarvan de leidingen in de muren zijn verstopt. Hier worden we eigenlijk vrijwel nooit mee geconfronteerd tenzij er problemen zijn. Zelfs de verwarming in huis wordt nog al te vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Toch draagt de loodgieter wel degelijk voor een groot deel bij aan ons gevoel van prettig wonen. Om iedereen hieraan te herinneren noemen we enkele voorbeelden waarbij een loodgieter ons helpt om prettiger te wonen.

Ontstoppen van riool en afvoer

Een verstopt riool of afvoer van de gootsteen of douche is zeer vervelend. Niet alleen zorgt een verstopping ervoor dat het water niet meer goed afgevoerd wordt, maar meestal gaat dit ook gepaard met nare luchtjes die uit het riool naar boven komen. Het ontstoppen van een riool of afvoer is niet een hygiënische klus. Op deze momenten zijn we dan ook zeer blij dat de loodgieter dit voor ons uit handen wil nemen. Bovendien zal een verstopping die niet goed opgelost wordt steeds terugkeren.

CV ketel installatie en onderhoud

In Nederland kunnen we niet zonder verwarming in huis. Tijdens de koude wintermaanden zouden we niet in staat zijn te overleven als we ons huis niet naar een aangename temperatuur kunnen verwarmen. De gasrekening behoort niet voor niks tot één van de grootste maandelijkse onkosten. Vaak zien we de verwarming in huis nog als vanzelfsprekend totdat deze kapot gaat en we opeens beseffen hoe belangrijk een goed werkende CV ketel en verwarming is. De loodgieter helpt ons in deze situaties uit de brand. Met goed onderhoud zorgt hij of zij er tevens voor dat de CV ketel het hele jaar door optimaal blijft presteren.

Oplossen lekkages

Lekkages komen in ieder huis vroeg of laat een keer voor. Dit kunnen lekkages aan het dak zijn, maar ook de water- of gasleidingen. Gaslekkages zijn extreem gevaarlijk en moeten zo snel mogelijk opgelost worden om levensbedreigende situaties te voorkomen. Waterlekkages kunnen enorme schade aan een huis aanbrengen en voor torenhoge kosten zorgen wanneer deze niet snel opgelost worden. Ook bij deze problemen is het de loodgieter die ons kan helpen. Bij het oplossen van lekkages is vaak het repareren niet de moeilijkste klus. Het opsporen van de lekkages is meestal een stuk moeilijker. Gelukkig heeft de loodgieter de ervaring en de apparatuur om lekkages snel en professioneel op te lossen.

Bron afbeelding: welke.nl (originele bron onbekend)

Dit is een gastartikel van een partner.