Nieuwe collectie verlichting MADE.COM

made.com_verlichting

Clare Rydon, MADE.COM’s inkoper verlichting, textiel en home accessoires: “Een van de key-trends die we hebben toegepast voor de verlichting van dit seizoen is Deco-Luxe, een terugkeer van de luxe interieurstijlen uit de jaren ’30 en ’40”.

“Daarnaast is de verlichting- collectie geïnspireerd op de Skanditrend: frisse invloeden vanuit Scandinavië. Dit is terug te zien in de Miller collectie door het combineren van zacht pastelgrijs met een licht houten frame. De Ogilvy laat de Skandi op een andere manier zien: door de matzwarte industriële look te combineren met messing details”.

“We zijn vooral trots op de Vetro collectie, geïnspireerd op de jaren ’60 en ontworpen door ons in-house MADE studio team. Losjes geïnspireerd op organische, bloemachtige vormen zijn de matglas opaal- bollen welke zijn bevestigd onder een hoek van de lamp, net als bij echte planten. Verkrijgbaar op de Nederlandse website vanaf begin 2016.

made.com_verlichting_2

MADE.COM is opgezet vanuit de visie dat mooi design van hoge kwaliteit niet duur hoeft te zijn. MADE biedt een award-winning cut-out-the-middleman concept waarbij alle tussenstappen van het productieproces zijn weggehaald: je koopt zo direct bij de designer of fabrikant. Hierdoor wordt er flink bespaard op de productie- kosten, dit scheelt de eindconsument tot wel 70% ten opzichte van de reguliere vraagprijzen. Daarnaast lanceert het designmerk tweewekelijks een nieuwe collectie, verassend snel in vergelijking met de industriestandaard van twee jaar.

De meubelcollecties van MADE worden gemaakt in samenwerking met jong designtalent, prijswinnende ontwerpers en gerenommeerde fabrikanten. MADE.COM is in 2010 opgericht in de UK door Ning-Li en Brent Hoberman, co-founder van Lastminute.com. Samen met Ning’s oude schoolvriend Julien Callède als COO en voormalig architecte Chloé Macintosh als Creative Director zijn ze van start gegaan. www.made.com/nl/