Tip voor de zomer: Kunstgras

kunstgras

We zitten nog in december en het echte winter weer is nog niet helemaal aangebroken. Toch verlangen we met z’n allen alweer naar de zomer. In de zomer kun je heerlijk van je tuin, terras of balkon genieten. Je wilt dan wel dat de tuin, het terras of balkon er goed uitziet. Daarom alvast een tip voor in de zomer: neem kunstgras! Veel mensen denken dat het er nog steeds heel nep uitziet, echter dit is niet meer het geval. Er komen steeds meer soorten uit welke eigenlijk net echt gras lijken.

Waarom kunstgras
Kunstgras kent veel voordelen. Het is gemaakt van kunststofkorrels welke samen met Uv-stabilisatoren en kleurstoffen worden gemengd tot kunstgrasvezels. De voordelen zijn onder andere:

  • Je hoeft niet meer het gras te maaien, bemesten en te besproeien
  • Geen onkruid meer wieden
  • Het is veiliger dan echt gras
  • Het is brandwerend. Een vonk van de barbecue of een sigaret kan geen kwaad
  • Je heb er tijdens je vakantie geen omkijken naar
  • Bestand tegen een zwembad en speeltoestellen
  • Geldbesparing door het niet meer hoeven aanschaffen van bemesting, bezaaiing en besproeiing
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden en verkleurt niet

Onderhoud
Het is niet helemaal onderhoudsvrij, maar je hoeft er zeker minder tijd en geld in te stoppen dan voor een echte grasmat. Het enige wat je dient te doen is het af en toe borstelen en schoonmaken. Er verteert niets in een kunstmat. Gelukkig heb je hier handige gereedschappen voor welke het makkelijk maken om het te onderhouden.

Uitstraling
Over de uitstraling van kunstgras kan je lang discussiëren. De ene vindt het prachtig en de ander vindt het niets. Gelukkig zijn de producenten steeds in ontwikkeling en wordt er voor gezorgd dat het steeds echter lijkt. In sommige gevallen zien veel mensen het verschil niet eens, totdat je het aangeeft dat het kunstgras is.