Benodigdheden in de badkamer

badkamer_benodigdheden

We brengen steeds meer tijd door in de badkamer. Bestond vroeger de badkamer alleen maar uit een simpele wasbak en een douche, tegenwoordig zijn badkamers luxe en van alle gemakken voorzien.

Badkamermeubels.
De innovaties op het gebied van badkamermeubels zijn ongekend, er zijn zoveel opties en mogelijkheden waardoor het lastig is om een keuze te maken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe badkamermeubel. Zo kan je er voor kiezen om een verwarmbare spiegel in je badkamermeubel te nemen, het voordeel hiervan is dat je geen last meer hebt van een spiegel welke beslaat wanneer het te warm wordt in de badkamer.

In plaats van één wastafelkraan kan je er ook voor kiezen om er twee te nemen, erg handig als het huishouden uit meer dan twee personen bestaat. Niks is zo vervelend als je ’s ochtends in de rij moet staan bij de wastafel.

LED verlichting en zelfsluitende lades zijn ook twee innovaties van de afgelopen jaren die standaard in de huidige badkamermeubels worden geïntegreerd. Dit maakt de badkamermeubel niet alleen duurzaam, maar verlengt daarmee ook de levensduur ervan.

Screens
Wanneer je in de badkamer één of meerdere ramen hebt is het van essentieel belang dat je de juiste raamdecoratie kiest. Raamdecoratie moet niet alleen mooi zijn, maar daarnaast ook functioneel en geschikt voor de badkamer. De badkamer is een vochtige ruimte, daarom is niet elk materiaal geschikt om in de badkamer te plaatsen. Screens zijn uitermate geschikt om voor de badkamerraam op te hangen.

De voordelen van screens zijn dat je het als zonwering kan gebruiken, het biedt privacy en het hangt niet binnen in de ruimte. Daarnaast zijn screens makkelijk op maat te maken en is het verkrijgbaar in elk gewenste kleur of design. Een ander bijkomend voordeel is dat het onderhoudsvriendelijk is en eenvoudig schoon te houden.

De bediening van een screen is zeer eenvoudig en je hebt hierin de keuze om de screen handmatig of elektrisch te bedienen. Bij elektrische bediening zijn er twee varianten mogelijk, een wandschakelaar of afstandsbediening. Laat je vooraf goed informeren en adviseren, zodat je de juiste keuze kan maken