Echte sfeermaker: Rieten manden!

leuke_rieten_manden

Voor het leuk aankleden van je woning heb je accessoires nodig. Een rieten mand is een veel terugkomende accessoire. Het zorgt niet alleen voor sfeer, maar is ook nog heel erg praktisch. Rieten manden zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten maatvoering en met of zonder deksel.

Verschillende ruimtes
In elke woonruimte kan je een rieten mand gebruiken en ze zijn ook nog eens erg multifunctioneel. Zo kan je een rieten mand in de badkamer gebruiken als wasmand, in de slaapkamer als prullenbak, in de woonkamer om de tijdschriften in op te bergen en in de hal voor de sjaals en mutsen. Rieten manden zorgen er dus ook voor dat je woning er opgeruimd en netjes uitziet. Zo worden ze ook veelvuldig gebruikt om het speelgoed van de kinderen in op te bergen.

Soorten manden
Grote rieten manden met een deksel kan je naast de opbergmogelijkheid ook gebruiken als bankje. Leg er een lekkere zachte kussen op en je hebt er een decoratief meubelstuk bij. Kleine rieten mandjes zijn er handig voor in lades of in kasten. Je kunt je spullen makkelijk sorteren en het geeft overzicht. Niks is vervelender als je naar iets op zoek bent en niet kan vinden, omdat het een rommeltje is. Een rieten mand kan je ook gebruiken om je paraplu’s in te plaatsen of voor het hout voor de open haard. Of wat dacht je ervan om een rieten mand op z’n kop neer te zetten en als bijzettafel te gebruiken.

De mogelijkheden zijn oneindig en eigenlijk kan je een rieten mand overal voor gebruiken, wees creatief. Bedenk wel goed waar je het voor wilt gaan gebruiken en kijk dan vooral naar de stevigheid en dikte van het riet. Riet is namelijk een kwetsbaar materiaal, wat ook kan breken. Bij verkeerd gebruik kan het sneller stuk gaan dan normaal, dat kun je voorkomen door voor de juiste stevigheid en dikte te kiezen.

Ben je op zoek naar een speciaal model of wil je inspiratie op doen op het gebied van rieten manden, bezoek dan de website Sweetlivingshop.nl. Deze website heeft een breed assortiment aan rieten manden.