Het inrichten van de eetkamer

inrichten_eetkamer_2

Bij het inrichten van je woning denk je als eerste aan de woonkamer, slaapkamer en eventuele kinderkamers. Maar men vergeet soms ook dat er een eetkamer ingericht moet worden. Bij de meeste woningen is de eetkamer eigenlijk het eetgedeelte van de woonkamer. Bij andere woningen is er een apart gedeelte waar er gegeten kan worden, dit wordt de eetkamer genoemd.

Waar denk je aan als je de eetkamer gaat inrichten?
De meeste mensen denken als eerste gelijk aan de eettafel én de eettafel stoelen. Dat is goed! Want er zal een keuze gemaakt worden wat voor eettafel er aangeschaft moet worden en wat voor stoelen er aan tafel komen. De adviseurs van Onlinedesignmeubel.nl helpen jou graag naar de mogelijkheden.

Maar waar moet je nog meer aan denken?
Wat je bijvoorbeeld nog meer nodig hebt voor je eetkamer is een buffetkast voor je servies. Een mooi passend dressoir. Wellicht heb je naast de buffetkast en het dressoir nog meer kasten nodig voor jouw eetkamer opslag. De eetkamer wordt natuurlijk gebruikt voor het ontbijt, lunch en diner. Maar kan ook gebruikt worden om aan het werk te gaan, een borreltje te drinken of juist aan je rust te komen.

Voordat je meubels gaat aanschaffen voor je eetkamer moet je je dus afvragen hoe je de ruimte gaat gebruiken en benutten. Wordt er in de kamer altijd gegeten of wordt de kamer ook gebruikt voor andere doeleinden. Vooral als je een gezin hebt, dan is het handig om het als een eetgedeelte te creëren. En natuurlijk moet je nagaan welke interieur stijl het beste past bij de meubels van de eetkamer. Wil je het design ingericht, landelijk of juist brocante?

De meubels zijn apart verkrijgbaar of in complete sets. Een set bestaat uit een tafel met een hoeveelheid eet stoelen. De stoelen zijn verkrijgbaar in 4 of meer stuks en de tafels zijn er in allerlei vormen. Ook het design kun je uitkiezen. Het tafelblad van glas, hoogglans of hout zijn en is in verschillende kleuren beschikbaar. Op Onlinedesignmeubel.be is er de mogelijkheid om zelf de producten te selecteren.

Kijk ook eens naar de accessoires bij het inrichten van de eetkamer. Wat voor lamp(en) ga je plaatsen? Je hebt bijvoorbeeld keus uit vloerlampen, hanglampen of kandelaren. En maak je gebruik van een vloerkleed en een type zonwering zoals gordijnen.

Bezoek onlinedesignmeubel.nl en selecteer daar jouw eetkamer meubels!