‘Pillows to play with’

Kussen3

Nu het alsmaar kouder wordt in Nederland en je vaker thuis blijft, is je interieur vast toe aan iets nieuws. Van TRUUS, een jong ontwerpersduo, heeft daarom een uniek interieurkussen ontworpen. Deze driehoekkussens hebben naast hun unieke vorm, nog iets bijzonders: door de ritsen aan de zijkanten kun je een eindeloos groot kussen creëren en verschillende kleuren blijven combineren: ideaal voor een grote hoekbank. De kussens zijn gemaakt van reststoffen, gevuld met een diervriendelijke binnenvulling en geproduceerd in Pantar, het re-integratiebedrijf van Amsterdam.

Grijs is het nieuwe zwart
Het driehoekkussen (60x55x55) heeft een grijze zachte stof als basis en aan de zijkanten een biesje in een moderne kleur. De kussens zijn gemakkelijk aan elkaar te ritsen en door het randje aan de zijkanten zijn de ritsen niet zichtbaar. Je kunt kiezen uit vier verschillende (accent)kleuren: oudroze, mintgroen, okergeel en zwart. De adviesverkoopprijs is €54,95, inclusief diervriendelijke binnenvulling. Zowel het kussen als de binnenvulling zijn wasbaar op 30 graden.

Verantwoord is hip
Als startup weet van TRUUS als geen ander dat verantwoorde productie zeer belangrijk is. Van TRUUS heeft er dan ook bewust voor gekozen om restmateriaal te gebruiken in haar ontwerpen. Daarnaast zijn de treurige berichten uit de media over de slechte werkomstandigheden in de textielindustrie, de reden geweest om de productie dichter bij huis te halen. Van TRUUS ging nog een stap verder en werkt nu samen met Pantar. Het re-integratiebedrijf van Amsterdam, dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan een baan helpt.