Het decoreren van een schuine wand

Heb je moeite met decoratie vinden voor een schuine wand? Geen zorgen, je bent niet de enige. Alleen bij het denken aan het decoreren van een dergelijke wand geven de meeste mensen het al op. Zonde, want je kunt er zo veel leuks mee doen. Hier zijn een aantal tips:

Behangen
Behang is niet alleen geschikt voor “normale” wanden, het ziet er ook leuk uit op schuine wanden. Op deze manier kun je eindeloos variëren met het ontwerp van je wand. Van felle tot zachte kleuren, van een effen geheel tot een wand vol met printjes; alles is mogelijk! Ook kun je op deze manier inspelen op de bewoner van de kamer. Voor een stoere kamer kun je een superheldenbehang gebruiken en voor een prinsessenkamer een prinsessenbehang.

raamdecoratie_1

Persoonlijke foto’s
De mogelijkheden met behang zijn weliswaar oneindig. Je kunt een eigen stempel drukken op het uiterlijk van je schuine wand, maar het is niet per se persoonlijk. Posters en foto’s daarentegen zijn een perfect middel om een wand tot iets persoonlijks te maken. Ook hier is eindeloze variatie weer mogelijk. Een poster van je idool of favoriete reislocatie tot foto’s van dat leuke feestje waar je samen met je vriendinnen was.

Raamdecoratie
Bij een schuine wand wordt er niet vaak aan raamdecoratie gedacht, terwijl dit echt heel mooi kan zijn. VELUX biedt voor bijna ieder dakraam een mooie doch praktische oplossing. De rolgordijnen zorgen niet alleen voor een vrolijke kleur op je schuine wand, maar ook voor een mooi gekleurde lichtinval in de gehele ruimte.

raamdecoratie_2

Ook voor de kinderkamer
Speciaal voor de kinderkamer heeft VELUX in samenwerking met Disney een speciale lijn gelanceerd. Dit zijn verduisterende gordijnen voor het dakraam met een leuke Disney-print. Hiermee sla je niet alleen decoratief de spijker op zijn kop, maar je kind zal zich ook comfortabeler voelen in de slaapkamer. Is je kind te stoer voor Disney-printjes op zijn rolgordijn? Dat is dan geen enkel probleem; er is ook een serie rolgordijnen met Star Wars-prints.

Raamdecoratie 3

adfg5