Badkamer inrichten

badkamer_inrichten

Het aankopen van een woning of een woningrenovatie zijn de momenten om je badkamer opnieuw te gaan inrichten. Bij het inrichten van je badkamer komt een heleboel kijken en er zijn meerdere factoren waar je rekening mee dient te houden. Wat wil je wel of niet en welke nieuwe innovaties pas je toe in de badkamer? Belangrijke vragen om te beantwoorden bij het inrichten van je nieuwe badkamer. Vooraf inspiratie op doen helpt je om de juiste keuzes te maken. Bezoek eens de website of showroom van Tegelned, voor de nieuwste trends op het gebied van vloer- en wandtegels.

Inrichting
Bij het bepalen van de inrichting dien je uit te gaan van de basis. De basis zijn alle elementen die jij noodzakelijk vindt voor in je badkamer. Hierbij kan je denken aan het bad, douche, toilet, wastafel en designradiator. Zodra de basiselementen zijn gekozen kan er een plattegrond gemaakt worden. Kies niet alleen voor een inrichting die mooi oogt, maar die ook praktisch en functioneel is. Aansluitingen en leidingen kunnen in principe altijd makkelijk verlegt worden, laat je keuze hierin dus niet belemmeren.

Tegels
Naast de basiselementen heb je natuurlijk ook tegels nodig voor de muren en vloer om de badkamer af te maken. De kleur van de tegels bepalen de sfeer van je badkamer. Maar tegels kunnen er ook voor zorgen dat je badkamer er groter of langer uit gaat zien. Laat je vooraf goed adviseren door een tegelspeciaalzaak, zoals Tegelned. Zij weten ook welke vloertegels geschikt zijn voor als je vloerverwarming in de badkamer wilt.

Innovaties
De ontwikkelingen op badkamergebied volgen elkaar in een rap tempo op. Verborgen reserve toiletrolhouders, waterbesparende kranen met ingebouwde led verlichting, zelfreinigende toiletten en warmte-terug-win-systemen zijn een greep van ontwikkelingen die de laatste jaren veelvuldig worden toegepast in de hedendaagse badkamer. De innovaties zijn niet alleen mooier en beter maar ook duurzamer. Houd er wel rekening mee dat je het budget niet overschrijdt, aan alles hangt een prijskaartje. Neem ook de kosten voor het monteren van de badkamer mee in je begroting om niet voor verrassingen te komen staan.