Het inrichten van de tuin

parasol2

Een tuin is voor veel mensen de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen. Dit plekje kun je geheel naar eigen smaak inrichten om er optimaal van te genieten. Als je je tuin gaat inrichten is het belangrijk om te weten hoe je deze zou willen gebruiken en waar je blij van wordt. Voor jezelf dien je eerst een aantal zaken duidelijk te hebben zoals waar komt het terras, neem ik wel of geen parasols en op welke plekken in de tuin wil ik beplanting.

De Inrichting

De inrichting begint met het opmeten van de tuin en het maken van een schets. Houd rekening met factoren zoals de zon en wind. Je terras wil je natuurlijk niet hebben waar je de wind het meeste voelt en het minste aantal zonuren hebt. Zorg voor een vrije doorgang door de gehele tuin middels het creëren van een looppad. Dit zorgt voor rust en op die manier zorg je er voor dat elke plek in de tuin bereikbaar is. Indien je van plan bent om niet zelf de tuin aan te gaan leggen, kan je een hovenier in de arm nemen en je laten adviseren over de inrichting, beplanting en bestrating van de tuin.

Kinderen

Zoals gezegd zijn er een aantal facetten die van invloed zijn op het inrichten van de tuin. Het hebben van kinderen is ook belangrijke factor hierin. Kinderen willen graag lekker spelen en kunnen genieten van de buitenlucht. Het is dan niet handig om bijvoorbeeld hoogteverschillen aan te brengen of een vijver. Bij kinderen is het aan te raden om de tuin zo in te delen dat zij de ruimte hebben om te kunnen spelen. Een stuk gras is fijn, maar niet noodzakelijk. Wel zijn parasols fijn om te hebben met kinderen, het zorgt voor een aangename beschutting van de zon op warme dagen. Ook een andere vorm van zonwering kan effectief zijn om te hebben. Denk hierbij aan zonneschermen of schaduwdoeken, deze type zonweringen zorgen vaak voor sfeer en zijn makkelijk te verplaatsen en op te ruimen.

parasol

Please like & share: