De serre

terrasoverkapping_glas-new

Wanneer je van plan bent om je woning te gaan uitbouwen, dan zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Je kan er voor kiezen om je woning traditioneel uit te bouwen door middel van een aanbouw, maar dit kan je ook doen door een moderne variant; de serre. Het ligt er maar net aan wat je wensen en behoeften zijn. Beide mogelijkheden hebben positieve eigenschappen en tegenwoordig is er ook veel mogelijk met deze twee uitbouw varianten. Onderstaand nemen we je mee in de wereld van de serres.

De glazen uitbouw
Een serre kan gezien worden als een uitbouw die volledig is voorzien van glas, dit houdt in dat zowel het dak als de zijkanten voorzien zijn van glazenramen of -deuren. De voordelen hiervan zijn; er komt heel veel licht binnen en wanneer de zon schijnt is het er aangenaam vertoeven zonder dat de verwarming hoeft worden aangezet. Daarnaast is het ook mogelijk om rondom schuifdeuren te nemen. Tijdens warme dagen kan je de schuifdeuren volledig wegschuiven en een heerlijk buitengevoel creëren. In de avonduren is het er ook heerlijk vertoeven wanneer je onder het genot van een drankje geniet van de sterrenhemel boven je.

Vergunning
Het plaatsen van een serre is in de meeste gevallen maatwerk en dit is vaak ook nodig om het mooi aan te laten sluiten aan de woning. Er zijn legio aan mogelijkheden, laat je vooraf goed adviseren en doe de nodige inspiratie op. Aan de hand van de gegeven adviezen en opgedane inspiratie zal je de beste keuze kunnen maken. Informeer ook of er een vergunning nodig is, ondanks dat aanbouwen sinds 1 oktober 2010 omgevingsvergunning-vrij zijn, kan het toch voorkomen dat er een vergunning dient aangevraagd te worden. Dit heeft onder andere te maken met het bestemmingsplan. Bij het gemeentehuis kan hierover navraag worden gedaan, zo wordt meteen duidelijk wat geldend is voor jouw straat. Indien er een aanvraag voor een vergunning moet worden gedaan zal dit in de meeste gevallen door de aannemer worden gedaan. Zij hebben hier ervaring mee en weten welke documenten en ingevulde formulieren bij de gemeente moeten worden aangeleverd.

Please like & share: