De Lente inspireert: frisse start, frisse slaapkamer!

Je merkt het aan alles. Het is bijna Lente. Lentekriebels! Nieuwe energie borrelt op en we hebben weer zin om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ondernemen. Een nieuwe start! Zonnestralen en frisse lucht laten ons automatisch ook nadenken over een frisse wind in huis. Een goed moment om je slaapkamer lenteproef te maken.

Om je te inspireren zetten wij hieronder een zestal tips op een rijtje, gebaseerd op dé slaapkamertrends van 2016. Verrassende inspiratietrends om je slaapkamer in een handomdraai een nieuwe en frisse look te geven. 

Inspiratietip 1: Oriënteer je voor een nieuwe boxspring

Lente. Een nieuwe start. Ook voor je slaapkamer. Het ideale moment om je nu eens goed te oriënteren op de aanschaf van een nieuw bed. Wist je dat je bed gemiddeld na 8 – 10 jaar toe is aan vervanging? Een nieuwe slaapkamer begint dan ook met een nieuw bed. Een frisse dag begint uiteindelijk altijd met een goede nachtrust. Laat je bij Swiss Sense inspireren door de prachtige boxspring collectie.

foto_2

Foto_3

Foto_4

Inspiratietip 2: Frisse lichte tinten!

Gebruik in je slaapkamer zeker geen schreeuwerige kleuren wanneer je gaat voor een echt fris effect. Rustige kleuren bieden je letterlijk ook rust. Ga voor veel wit in je slaapkamer. Als basis op de muren, maar ook met beddengoed in witte of zachte frisse tinten creëer je veel rust. In de webshop van Swiss Sense vind je volop beddengoed inspiratie. Met de lente voor de deur kunnen we natuurlijk ook niet om de zachte pastelkleurtjes heen. Perfect in combinatie met wit voor een nieuw en fris slaapkamerinterieur.

Inspiratietip 3: Kies voor natuurlijke materialen

We vinden het steeds belangrijker dat materialen natuurlijk zijn en op een eerlijke manier gemaakt. Natuurlijke materialen zijn bij uitstek geschikt wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief en duurzaam product. Natuurlijk ogende materialen brengen tevens een stoere sfeer in je slaapkamer die weer perfect contrasterend werkt met de frisse en zachte tinten. Zo wordt je slaapkamer niet te zoet en blijft de uitstraling mooi in balans.

Inspiratietip 4: Haal de jungle in je slaapkamer

Al een tijdje zijn planten niet meer weg te denken uit onze interieurs. De groene trend zie je overal terug. In cafés, winkels en bij de mensen thuis. De nieuwste trend is om deze stijl ook zeker door te trekken in je slaapkamer. Het is niet alleen hip en trendy, planten geven ons een zuivere lucht die ervoor zorgt dat je beter slaapt. De verschillende planten hoeven niet allemaal op de grond te staan. Hier heb je vaak ook geen ruimte voor in je slaapkamer. Hang ze op of gebruik leuke rekjes!

Inspiratietip 5: Een vloerkleed is hip

Vloerkleedjes in je slaapkamer brengen extra comfort en sfeer. Lekker zacht aan je voeten! Met een vloerkleed geef je je slaapkamer ook echt een persoonlijke sfeer. Ga voor een zachte, frisse trendkleur zodat je met een heel simpele en kleine ingreep direct een andere sfeer creëert.

Inspiratietip 6: Een kledingrek als speelse eyecatcher in je slaapkamer

Een bijzonder vormgegeven kledingrek biedt je de mogelijkheid om speciale kledingstukken te showen. Zorg ervoor dat het kledingrek een opvallend pronkstuk in je slaapkamer wordt waarbij de trends van mode en interieur mooi in elkaar opgaan. Er zijn tal van leuke ideeën voor een hip kledingrek. Laat je inspireren door de voorbeelden die wij tegenkwamen en erg leuk vinden!

We hopen dat wij je met deze inspiratiestips op leuke ideeën brachten. Zo kun jij je frisse energie en lentekriebels gebruiken om je slaapkamer eens lekker onder handen te nemen! Tijd voor lente, tijd voor actie en verandering! Veel plezier!

Dit is een gastartikel van een partner.