Wat een houten vloer doet voor jouw woning

houten_vloer_1

Een houten vloer is zeer bepalend voor het interieur. Veel mensen geven, wanneer het budget toereikend is, de voorkeur aan een houten vloer. Begrijpelijk; een houten vloer geeft je huis veel uitstraling en gaat bovendien erg lang mee. Het is een duurzaam product en daarmee een goede investering voor langdurig woonplezier. Een investering die echt niet kostbaar hoeft te zijn.

In deze blog wordt verder ingegaan op wat een houten vloer voor jouw interieur kan doen en waar je op dient te letten bij de aanschaf.

Stem je vloer af op je interieur

Een houten vloer kan volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke smaak en op je interieur. Dit kan onder andere door de vloer op een bepaalde manier te bewerken. Vloerspecialist Dutzfloors heeft hier veel ervaring mee en kan vloeren bewerken tot bijvoorbeeld een zogenaamde kasteelvloer, verouderde vloer, rustiek houten vloer, gerookte houten vloer en geborstelde vloer.

Niet alleen de bewerking van de vloer is bepalend voor de uitstraling van je interieur, ook de breedte, dikte en lengte van de planken spelen hierbij een belangrijke rol. Zo creëren lange planken een ruimtelijk effect. Leg je de planken in de breedte? Dan oogt de ruimte logischerwijs breder. De legwijze is dan ook van grote invloed op de ruimtelijke beleving in huis.

Twijfel je over wat de beste legwijze is of welke bewerking het beste past bij jouw interieur? Een professionele vloerspecialist zoals Dutzfloors kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze(s).

houten_vloer_2

Ruime keuze in houten vloeren

Tegenwoordig is er veel keuze op het gebied van houten vloeren. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten hout, patronen, breedtes, diktes en lengtes. De planken van Dutzfloors hebben een lengte van +/- 2000mm tot 2400mm, en 10% kortere delen. De breedte varieert van 18cm tot maximaal 26cm breed. Qua dikte kun je kiezen uit 9+3mm, 12+4mm en 15+5mm. Hierbij gaat het om de onderlaag + toplaag. De onderlaag is opgebouwd uit 7 watervaste lagen berkenmultiplex en de toplaag is van massief eiken. Deze zogeheten duoplank vloer wordt ook wel lamelplank, lamelparket, samengestelde plank, multiplank of plank met toplaag genoemd. De werking van onze duoplank vloeren is geminimaliseerd en kunnen perfect in combinatie met vloerverwarming.

Het uiterlijk van de duoplank is dankzij de toplaag vergelijkbaar met een volledig massief houten vloer. Deze toplaag is gemaakt van de beste kwaliteit Europees eiken. Je krijgt daarom bij Dutzfloors maar liefst 15 jaar garantie op het loslaten van de toplaag.

houten_vloer_3_4

Eikenhouten vloeren speciaal op maat gemaakt

Wist je dat eikenhout de meest populaire houtsoort is voor een houten vloer? Dit komt door het natuurlijke en tijdloze karakter. Eikenhout laat zich heel goed bewerken en kan gerookt, gezaagd, geborsteld, verouderd, gebeitst en gebrand worden. Doordat Dutzfloors de productie van eikenhouten vloeren in eigen beheer heeft, zijn wij in staat om jouw droom vloer te produceren. Niks is ons te gek! Mocht je dus ergens in een tijdschrift of een magazine een mooie, eiken vloer zijn tegen gekomen, laat het ons weten, wij denken graag met je mee. Een voordeel van een eikenhouten vloer is dat als je deze niet meer mooi vindt, je ervoor kan kiezen om de vloer te schuren en vervolgens een andere kleur kunt geven. Zo heb je al snel voor je gevoel een nieuwe vloer terwijl je geen compleet nieuwe vloer hoeft aan te schaffen. Een houten vloer is ook wat dat betreft een hele goede investering.

Over Dutzfloors 

houten_vloer_5

Dutzfloors is de specialist die jou kan helpen aan een duurzame en een houten unieke vloer. Wij zijn een CBW-erkende vloerspecialist die kwalitatief hoogwaardige houten vloeren produceert en verkoopt. De productie doen onze specialisten volledig in eigen beheer, van het inkopen van de beste kwaliteit eiken tot de laatste afwerking met olie of lak. Zo kan kunnen wij jouw droomvloer creëren. Ons motto is dan ook helder: ‘Jouw wens is onze opdracht’.

Onze showroom is gevestigd in Heerenveen (NL), maar wij leveren wereldwijd. Weet je nog niet precies wat je wilt? Wij komen graag langs bij je thuis of op kantoor om je een advies op maat te geven. Uiteraard ben je ook van harte welkom om in onze showroom tal van houten vloeren te bezichtigen. Een leuke bijkomstigheid, de showroom is open wanneer het jou uitkomt. Voor meer informatie kijk eens op onze website Dutzfloors.

Dit is een gastartikel van een partner.

Please like & share: