Een kindvriendelijke tuin

kinderpicknicktafel_1

Het hebben van een tuin is een genot. Je kunt er op een makkelijke manier optimaal genieten van de lekkere warme zomerdagen. Voor gezinnen met kinderen is een tuin een ideale plek aan huis om gemakkelijk kinderen te vermaken in de buitenlucht zonder er op uit te moeten. Zo kun je in een handomdraai je tuin in een leuk speelparadijs omtoveren met een aantal speeltoestellen. Dit is voor kinderen een geweldige manier om zichzelf in hun eigen vertrouwde omgeving te ontwikkelen en te ontspannen. Bij het aanleggen van je tuin kun je een aantal speelelementen verwerken die bestemd zijn voor kinderen. Een speeltoestel zal je kinderen een geweldige dag buiten bezorgen.

Speeltoestellen voor in je eigen tuin

Als je in je tuin een speeltoestel wilt plaatsen kan dit heel eenvoudig zijn. Je kunt kiezen voor een schommel, zandbak of glijbaan. Er zijn ook complete speelhuisjes te verkrijgen voor in je eigen tuin. Met een speelhuisje hoef je niet meer naar speeltuinen te gaan en kunnen je kinderen zelf spelen zonder het toestel te moeten delen met massa’s andere kinderen.

Als je minder ruimte in je tuin hebt kun je kiezen voor een  zoals een zand- en watertafel. Zo’n tafel is een gemakkelijk en compact speeltoestel, garant voor uren pret. Dit past ook prima op een balkon. Kinderen zijn creatief en in een kleine ruimte kunnen ze toch leuk spelen. Er zijn ook veel artikelen te verkrijgen die bij een speeltafel gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan autootjes, bootjes, waterpompen, kruiwagens en tuingereedschap voor kinderen.

Ook voor grotere ‘kinderen’

Een ander soort speeltafel zoals een voetbaltafel is ook erg populair in de tuin en wordt vooral gebruikt door tieners. Dit spel is al decennia oud maar blijft onder jongeren een leuke teamactiviteit. Dit spel kun je met 2 en met 4 personen spelen. Ook volwassenen vinden dit spel leuk om te spelen. Andere speeltoestellen voor oudere kinderen zijn bijvoorbeeld het basketbal net of een doel om mee te voetballen of om te hockeyen, een tafeltennis tafel en een boksbal. Er zijn een hoop speeltoestellen die je kind erg blij kunnen maken. En als je kind zich lekker kan vermaken, kan jij ook even lekker ontspannen en genieten van je tuin en van het mooie weer.