Een tafel voor elk interieur: de boomstamtafel

boomstamtafel

Zoveel verschillende interieurstijlen, zoveel verschillende tafels. Als je erover denkt een andere tafel aan te schaffen is het verstandig om voordat je de keuze maakt wat voor soort tafel het gaat worden, een paar zaken voor jezelf vast te stellen. De tafel is, en dan hebben we het in dit geval over de eet- of salontafel, namelijk een van de meest belangrijkste elementen van de woonkamer of de keuken.

Let bij je aanschaf o.a. op:

  • de beschikbare ruimte die je hebt
  • of je de stoelen tot aan of onder de tafel kan schuiven
  • de hoogte van de tafel ten opzichte van de hoogte van het zitvlak van de stoelen
  • welke vorm het best in het vertrek tot zijn recht komt
  • dat het materiaal aansluit op wat je met de tafel wil.

Wanneer je op bovenstaande punten voor jezelf een helder antwoord hebt, heb je een goede richtlijn voor de juiste tafelkeuze.

Type en materiaal van de tafel

De keuze tussen een ronde en rechthoekige tafel is zeer bepalend voor de sfeer in huis. Ronde en afgeronde tafelbladen ademen een klassieke tot romantische sfeer uit, terwijl een rechthoekige tafel meer naar het industriële en moderne neigt.

Wanneer je een salontafel aanschaft, dan is het het mooiste om die in stijl aan te laten sluiten met de eettafel. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de stoere industriële tafels waarbij er gebruik gemaakt wordt van strak rvs en natuurlijke materialen zoals sloop- of steigerhout. Zet je daar een sidetable of salontafel van bijvoorbeeld boomstam bij dan past dat perfect.

Met een boomstamtafel heb je trouwens toch altijd een uniek object. Doordat het hout niet in een bepaalde vorm is gedwongen, behoud de boomstamtafel zijn natuurlijke uitstraling. Hierdoor passen ze in vrijwel elk interieur.