Design terras met composiet planken en schuttingen

composiet_1

Voor veel mensen is de tuin niet alleen het verlengde van het huis, maar ook dé manier bij uitstek om een plek te creëren die geheel aansluit op de eigen wensen en behoeften. De tuin kan daarbij een persoonlijke touch hebben die aansluit op het design van het huis of juist het tegenovergestelde zijn om voor contrast te zorgen.

In veel gevallen wordt de tuin gecombineerd met het aanleggen van een terras waar familie en vrienden gezellige uren met elkaar door kunnen brengen. Dankzij composiet planken en schuttingen is het mogelijk om deze zomer een echt design terras te creëren

Composiet planken en schuttingen voor het terras

Wie deze zomer een nieuw terras aan wil leggen doet er goed aan het gebruik van composiet te overwegen. Dit materiaal heeft een natuurlijke houten look, maar is gemaakt van duurzaam kunststof. Dit heeft als groot voordeel dat er veel minder onderhoud gepleegd hoeft te worden, het terras makkelijk schoon te maken is en gegarandeerd lang genoten kan worden van een terras met een elegante uitstraling. Een andere bijkomstigheid is het feit dat de planken antislip zijn, wel zo fijn als het weer eens met bakken tegelijk uit de hemel komt.

composiet_2

Het materiaal is niet alleen geschikt om op de vloer te gebruiken, er kan namelijk ook een schutting van gemaakt worden. Ideaal om een muurtje op te trekken rondom het terras, zodat je altijd samen met je gezin of gasten een windstil en beschut hoekje hebt, waar je kunt genieten van voldoende privacy. De eerder genoemde voordelen gelden natuurlijk ook voor de schuttingplanken, waarbij je kan rekenen op een strakke uitstraling en planken die onder geen beding krom trekken.

Uitstraling van het terras completeren

De natuurlijke en elegante look van het nieuwe terras kan op allerlei manieren onderstreept worden. Bijzonder chique is het gebruik van grote betonnen bloempotten met daarin grote groene planten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bamboe, palmen en andere exotische planten. Een bijpassende terrasset maakt het geheel compleet en zorgt voor de finishing touch, zodat je deze zomer kunt genieten van een terras waar je weinig omkijken naar hebt en optimaal kunt genieten van de zonnige dagen.

Please like & share: