Samenwerking IKEA en HAY

IKEA-tom-dixon-hay-stoel

Dit is echt goed nieuws: IKEA gaat samenwerkingen aan met de designers van HAY en de Britse designer Tom Dixon.

In een open samenwerking die zich kenmerkt door vertrouwen en gemeenschappelijke nieuwsgierigheid naar de toekomst van Scandinavisch design, is het woonwarenhuis samen met HAY op zoek gegaan naar wat nu de echte emotionele en functionele behoeften van het moderne dagelijkse leven thuis zijn.

IKEA-tom-dixon-hay-tafel

Eén van de eerste stappen in de samenwerking is een collectie die moet zorgen voor meer sociale interactie en gezelligheid in de woonkamer. Rolf en Mette Hay, oprichters van HAY, zijn enthousiast: “We gaan aan de slag met nieuwe technieken en verschillende materialen om samen een kleurrijke en frisse collectie voor de woonkamer te creëren. De toekomstige identiteit van het kenmerkende Scandinavische design speelt hierin de hoofdrol.”

IKEA-tom-dixon-bank

Deze collectie zal in het najaar van 2017 verkrijgbaar zijn. HAY heeft tevens een nieuw design gemaakt voor de iconische FRAKTA tas.

IKEA-tom-dixon-hay-tas