5 tips voor wanddecoratie

5 tips voor wanddecoratie

Na een verhuizing of een metamorfose van een kamer kan je met je wanden twee dingen doen. Je kan ze een bepaalde rol te geven door er een boekenwand, moodwand met magnetisch behang of een kleurwand voor de kinderen van te maken of als completering van de rest van je interieur de muren aankleden met objecten die alleen over een decoratieve functie beschikken. Hieronder geven we je 5 tips voor wanddecoratie, waarbij zowel het functionele als het decoratieve aan bod komt.

  • Tip 1: Muurstickers. Eenvoudig aan te brengen en je brengt op een redelijk eenvoudige manier een leuk accent aan. Muurstickers zijn kant-en-klaar te koop, maar je kan ook een muursticker laten maken van een eigen grafisch ontwerp of foto.
  • Tip 2: Bouwmaterialen in het zicht. Een slordig afgestreken muur, ruw metselwerk of steigerhouten planken geven je interieur een heel eigen karakter. Goed te combineren met een foto op canvas, aluminium of hout in olieverfpaint of pentekeningstijl.
  • Tip 3: Krijtmuur. De mogelijkheid bieden om op de muur te krijten is niet alleen leuk voor de kinderkamer De mat zwarte kleur van schoolbordenverf staat ook heel decoratief in de keuken. Gebruik het stuk muur als memowall of tot do list voor je huisgenoten.
  • Tip 4: Foto’s op tegel, behang of een mooi stuk geborsteld aluminium. Vereeuwig je mooiste, liefste of dierbaarste foto op een decoratieve manier. Niet alleen mooi voor aan je eigen wand, maar ook altijd leuk om als fotocadeau te doen.
  • Tip 5: Gaatjesboard. Het klinkt misschien gek maar met het ouderwetse gaatjesboard kan je heel prima een muur bekleden en het staat nog heel apart ook. Geef het board een kleurtje en schroef het vast op richels. Het hoeft niet de hele muur te beslaan, enkele panelen of lengtestroken is genoeg. Zolang het niet te zwaar is kan je vervolgens aan het board hangen wat je wil: kleine planten(rekjes), vakantieherinneringen, foto’s geprint op…ja, wat je wil eigenlijk of je creëert een heel eigen 3D- moodboard.