6 tips voor energie besparen in de zomer

energie_besparen

Barbecues, lekker weer en dagjes strand. De zomer is begonnen en dat betekent dat we meer buiten zijn én dat we minder energie verbruiken. Dat betekent echter niet dat we niet kunnen besparen, want dat is altijd mogelijk. Met deze zes tips kun je geld besparen met energie besparen.

1.Hang je was buiten op

Hang de was eens buiten op, in plaats van je kleding in de droger te stoppen. Wat is er fijner dan een frisse zomerwind die door je pas gewassen kleding waait? En het fijne is: het is helemaal gratis!

2.Je telefoon opladen met de zon

Altijd en overal je telefoon opladen met de zon als energiebron. Met een solaroplader wordt je telefoon opgeladen door zonne-energie. Je kunt je telefoon duurzaam opladen waar je ook bent, bijvoorbeeld in het park of op het strand. Niet alleen handig thuis, maar ook op reis!

3.Verlicht je tuin met de zon

Ook je tuinverlichting kun je laten werken op zonne-energie. Door solarlampjes te gebruiken in je tuin of op je balkon, bespaar je niet alleen geld maar ben je ook nog eens duurzaam bezig. Solartuinverlichting is er in alle soorten en maten. Van losse en goedkope lampjes die je in de pot kunt stoppen, tot luxe tuinverlichting die automatisch wordt aan- en uitgeschakeld.

4.Stop met stand-by

Het is misschien een open deur, maar vooral in de zomer kun je daar veel op besparen. We zitten minder voor de televisie, dus het apparaat staat alleen nog maar vaker op stand-by voor niks. Zonde! Want hoeveel energie kost het je eigenlijk om in plaats van op de uitknop op je afstandsbediening te drukken, de stekker eruit te trekken? Dat geldt trouwens niet alleen voor je televisie, maar denk ook aan je laptop bijvoorbeeld. Trek altijd stekkers eruit voor zover dat mogelijk is.

5.Vermijd de airco

Als je een airco in je huis hebt hangen, wil je deze natuurlijk gebruiken. Probeer hem wel zo min mogelijk te gebruiken, bijvoorbeeld om de ergste warmte het huis uit te drijven. Daarna kun je het beste overgaan op een ventilator. Die verbruikt namelijk een stuk minder. Enig nadeel van de ventilator is dat hij maar op één plek zorgt voor koelte. Echter hoeft dat niet altijd een nadeel te zijn, bijvoorbeeld wanneer je in bed ligt.

6.Wissel van energieleverancier

Energieleveranciers vergelijken kan je nog het meeste geld besparen. Zeker wanneer je elk jaar overstapt naar een nieuw contract, kun je telkens opnieuw profiteren van aantrekkelijke kortingen. Daardoor ben je goedkoper uit dan dat je een langduriger contract aanschaft bij een energieleverancier. Energie vergelijk je het beste via een vergelijkingssite als Energieleveranciers.nl.

Dit is een gastartikel van een partner.