Geniet nog meer van je tuin met een comfortabele loungeset

houten_loungeset

De laatste jaren is het helemaal in, een loungebank of een gehele loungeset in de tuin. Je tuin is niet compleet zonder een comfortabele zitplek. De heerlijke zwoele zomeravonden kun je gezellig met je familie en vrienden ontspannend doorbrengen op een grote bank met zachte kussens. Maar wat is nu dé trend van 2016 wat betreft loungesets? De leukste trends lees je hier.

De ‘brei-look’

Eén van de trends, zowel binnen- als buitenhuis is de ‘brei-look’. Deze kenmerkt zich door gehaakte kussens of breipatronen in leuke kleuren. Een houten loungebank met een gebreid kussen geeft de bank een warm uiterlijk en zorgt voor een comfortabele zit. Het breipatroon is de perfecte combinatie met hout, welk soort ook. Deze combinatie is hip en past in een tuin anno 2016.

Lichte en natuurlijke tinten

De trend in 2016 wat betreft de tuin is om de tuin zo natuurlijk mogelijk te laten met zoveel mogelijk groen. De grenzen tussen binnen en buiten wordt vager. In een groene tuin passen lichte en natuurlijke kleuren en materialen. Bijvoorbeeld gevlochten stoelen in aardetinten, of licht beige of een leisteen kleur.

Lounge-diningset

Loungesets bestaan vaak uit vrij grote en imposante stoelen en banken, je kunt je voorstellen dat ze niet voor elke tuin geschikt zijn. Bij online webwinkels als Tuinmeubelen.nl kan je inspiratie opdoen en kijken of er iets bestaat wat bij je smaak en inrichting past. Een lounge-diningset is ideaal voor de kleinere tuin, maar kan ook zeker gebruikt worden in grotere tuinen. Het is namelijk een combinatie van een loungeset en tuinset. Gebruik het ’s middags als loungeset om lekker te borrelen en te relaxen en tegen etenstijd kan het gebruikt worden als tuinset door de tafel dichterbij te schuiven. Dit scheelt een hoop ruimte, want je hoeft niet langer een loungeset en een tuinset aan te schaffen. En ook wel zo gemakkelijk, je kunt de hele middag en avond op één plek in de tuin blijven.