De slaapkamertrends voor 2017

slaapkamerinspiratie

Over te gekke must-haves in de slaapkamer wordt in interieurland een hoop geschreven. Zoals bijvoorbeeld deze toffe SNURK dekbedden. Ook dit keer gaan we het hebben over de slaapkamer. Voor 2017 is het weer de vraag wat de nieuwe trends zijn en waar je op moet letten. In deze blog zetten we vijf inspirerende meubels en accessories op een rij die in combinatie met de nieuwste trends die een echte toevoeging voor je slaapkamer zijn.

  1. Gebruik van vloerkleden

Vloerkleden worden het helemaal in 2017. Mooie grote kleden met een motief of strakke kleur die verschillende meubels met elkaar verbinden. Een vloerkleed is warm, loopt heerlijk en kan een echte eyecather in huis zijn. Tot nu toe alleen maar redenen waarom een vloerkleed nou zo fijn is. Maar welke vloerkleden zijn nou hot? Rond. Vooral rond. Kijk vooral hoe je de kleur kan combineren met andere meubels in je kamer. Lukt je dat dan is je slaapkamer voorlopig weer up-to-date.

  1. Planten op je slaapkamer

In 2017 mogen planten in je kamer niet ontbreken. Maak je slaapkamer zo groen als je zelf wilt! Planten geven je kamer een natuurlijke swung en geeft een levendig effect. Tip: blijf de planten wel water geven 😉

  1. Flat packed meubels

Een trend die overkomt uit de design wereld. Het uitgangspunt is hierbij om het meubelstuk zo efficient mogelijk te verpakken en in- en uit elkaar te krijgen. Dit kan een hoop schelen met verhuizen! De zweedse gigant Ikea is hier ooit mee begonnen maar nu is er ook een nieuwe speler op de markt: Playwood de eco-friendly aanbieder van flexibele en betaalbaar meubilair. Wat er o zo leuk uit ziet!

  1. Stylish zonwering, omdat het kan.

Zonwering is van alle tijden maar wordt beetje bij beetje steeds belangrijker in het interieur. Met de zonweringen van VELUX bijvoorbeeld. Een superdesign met de praktische voordelen. Bij het inrichten of vernieuwen van je huis komt dit aspect vaak als laatste aan bod. Maar daarom niet minder belangrijk!

  1. Donkere muurverf voor een stijlvolle uitstraling

Last but not least: donkere muurverf! In het algemeen is donkere muurverf iets waar menigeen wat terughoudener mee is. Omdat dit als snel de ruimtes optisch kleiner maakt. Maar, wanneer je kleine muren met een donkere verf schildert geeft dit een tof effect in combinatie met lichte ruimtes. Dus: combineer erop los.

1234