Leitmotiv lampen

Leitmotiv Inside Out

Het merk Leitmotiv is als winkel begonnen en ontstaan in Amsterdam. Beginnende ontwerpers konden hier hun eigen producten creëren en ook daadwekelijk verkopen. Dit principe vormt nog steeds de basis van het merk, het is een beginpunt van, en een plaats waar jonge startende ontwerpers de kans krijgen om hun ontwerpen en ideeën tot iets tastbaars te ontwikkelen. Het is dan ook niet voor niets dat de creativiteit vaak doorstraalt in het design.

De producten van deze beginnende ontwerpers verrassen iedereen steeds weer met uitdagende en gewaagde ontwerpen en verassende materialen. Dit maakt de collectie van Leitmotiv zo uniek en enig in zijn soort.

De collectie wordt jaarlijks twee keer vernieuwd met bijvoorbeeld nieuwe hanglampen of kleinmeubels zoals bijzettafels of kapstokken. Vandaag de dag staat het merk Leitmotiv voor een goed doordacht samengestelde collectie uit kleinmeubelen en verlichtingsarmaturen. Voor het merk heeft dit betekend dat het – ondanks de basis in verlichtingselementen – uitgegroeid is tot een heuse interieurstijl.

Ieder seizoen gebruiken de ontwerpers van over de hele wereld Leitmotiv voor het uitbrengen van hun ontwerpen en ideeën. Dit heeft als gevolg dat iedereen een stukje “design” kan toevoegen aan zijn of haar (nieuwe) woning.

Lampen die inmiddels al vele jaren in grote aantallen verkocht worden zijn o.a. de eenvoudig en strak vorm gegeven Z-bureaulampen (zie afbeelding).

Leitmotiv Z

Daarnaast zijn de inmiddels welbekende industriële hanglampen een bekende reeks. Het type ‘Inside Out’ is met haar strakke en toch simpele industriële design een van meest verkochte Leitmotiv lampen, te verkrijgen in onder andere wit en alu grijs:

Leitmotiv Inside Out1

Enig in zijn soort en gemaakt van het niet alledaagse materiaal keramiek is de hanglamp, model Cast. Deze is verkrijgbaar in een grote en kleine uitvoering, zie hieronder beide modellen:

Leitmotiv Cast

De Cast serie staat bekend om zijn frisse design en de mogelijkheid om te combineren met meerdere lampen en verschillende interieurstijlen. De Leitmotiv Cast serie heeft dan ook in 2012 de Interior innovation Award gewonnen!

Deze lampen zijn goed naast elkaar te hangen (eventueel in verschillende kleuren), waardoor ze heel geschikt zijn om boven een langere eettafel te hangen.

Bovenstaand zijn slechts enkele lampen uit het aanbod van het merk Leitmotiv op LampenOnline.com, het gehele assortiment vindt u hier >>> Leitmotiv lampen

Dit is een gastartikel van een partner.