De 5 voordelen van kunstgras

5 voordelen kunstgras

Kunstgras heeft heel wat te bieden tegenover een normaal gazon. Er zijn een aantal kenmerken die niet over het hoofd gezien mogen worden. Naast het feit dat jouw gazon er altijd netjes uitziet, is kunstgras in je tuin bijvoorbeeld duurzaam, veiliger en bespaar je er een hoop tijd en geld mee. Meer uitleg nodig? Lees dan vooral verder!

Duurzaam

Kunstgras is duurzaam als het van goede kwaliteit is. Je kunt er jaren van genieten. Aan de uitstraling zie je niet dat je het gras al een langere tijd hebt. Ook is het heel multifunctioneel. Dingen als zware opblaasbadjes, spelende kinderen en tuinmeubelen zijn geen enkel probleem. Jouw gras blijft gewoon net zo mooi.

Veiligheid

Naast een lange levensduur is kunstgras ook veilig. Het zorgt er namelijk voor dat de uitbraak van vuur een kleinere kans heeft. Het is hierbij wel belangrijk dat het gras goed wordt aangelegd. De barbecue of sigaretten zijn dus geen direct gevaar. Ook is het gras veilig voor kinderen. Het is namelijk een zachte ondergrond voor bijvoorbeeld onder de schommel of glijbaan. De korrels die in het gras zitten, vormen ook geen enkel gevaar voor kinderen.

Uitstraling

Kunstgras heeft misschien het woordje kunst in zich, maar de uitstraling is toch heel realistisch. Als je kiest voor de juiste kwaliteit, zie je zelfs geen enkel verschil tussen echt en kunst. Ook zijn problemen als bruine vlekken, onkruid of mos verleden tijd. Jouw tuin ziet er zo dus gewoon altijd verzorgd uit.

Onderhoud

Het onderhoud van kunstgras is heel eenvoudig. Je hoeft het alleen op te borstelen als het er niet meer mooi uitziet. Bladeren veeg je er makkelijk uit. Voor de rest hoef je er niet naar om te kijken. Dat scheelt je dus enorm veel werk en ergernissen.

Besparing

Water geven aan kunstgras is niet nodig. Dit scheelt je veel geld. Het besproeien van een gazon kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Daarnaast bespaar je jezelf ook veel tijd door het eenvoudige onderhoud. Deze tijd kun je lekker voor jezelf nemen.

Please like & share: